PROCURELE PORUKE SA SKAJA: Evo kako je Marko Miljković pratio važnog čoveka škaljarskog klana uz pomoć PRLJAVIH INSPEKTORA

Da je Veljko Banović Votka, treći čovek škaljarskog klana, bio slaba tačka klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nesumnjivo govori i njegovo pominjanje u optužnici protiv prljavog policajca Aleksandra Purkovića Purketa. Purković je optužen za odavanje poverljivih informacija iz baze MUP pripadnicima ozloglašenog klana, a upravo Banović je bio meta interesovanja vođa grupe, Miljkovića.

U optužnici protiv Purkovića i Nikole Vračevića navodi se da su pripadnici grupe Belivuk-Miljković tražili podatke o više osoba – mahom je reč o pripadnicima konkurentskih kriminalnih grupa, povezanih sa škaljarskim klanom. Tako je Miljković septembra 2020. od Purkovića zatražio informacije o Banoviću.

Preko kriptovanog telefona poslao mu je poruku zahtevajući informacije o Votki. Purković je potom informacije zatražio od policajca Vračevića, koji mu je, nakon pretraga u bazi, dostavio saznanja, slikana na papiru.

„Veljko Banović (Votka), ulica (ime poznato redakciji), auto nema, granica nema ali je van zemlje, tetovaže iznad oba kolena, „4S“ i saša““; piše na papiriću.

Vračević mu je poslao i fotografiju lica Veljka Banovića, nakon čega o svemu tome Purković obaveštava Miljkovića putem Skaj aplikacije.

„Do pre 20 dana bio ovde, izašao na Horgoš, nije ušao, iznad levog i desnog kolena ima tetovaže 4S i Saša“, napisao je Purković, prenosi Kurir.

Ko je Purke?

Inače, Purković je jedan od policajaca koji je optužen za saradnju s grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Prvi put se pojavio u medijima još 2015. godine, kada je, zajedno sa dvoje kolega uspeo da herojski savlada i uhapsi dilera od 16 godina, kod koga je pronađeno 23 paketića heroina.Njegovo novo pojavljivanje u javnosti usledilo je u januaru 2017. godine, kada je učestvovao u krvavom događaju u centru Beograda. Tada je u klubu“Kasina“ na Terazijama došlo do sukoba navijača Partizana i Crvene zvezde koji se završio tučom.Nekoliko godina kasnije Aleksandar Purković pojavio se ponovo u javnosti, ovog puta na suđenju za ubistvo njegovog kuma Bojana Mirkovića koji je likvidiran u podzemnoj garaži u naselju Belvil 12. novembra 2020. godine.


Veljko Banović Votka duže vreme slovi za slabu tačku klana Belivuk-Miljković, a njegovo ime pominjalo se i tokom suđenja ozloglašenim kasapinima u Specijalnom sudu u Beogradu. Reč je o visokopozicioniranom škaljarcu, a koliko bitnu ulogu ima u klanu najbolje govori podatak da su ga na sahrani ubijenog Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića, čuvali telohranitelji s neprobojnim kišobranima.

U sećanju je ostala slika kada je tokom toplog junskog dana 2018. godine, tokom sahrane Miloradovića, za kovčegom išao i muškarac okružen telohraniteljima i zaklonjen sa nekoliko crnih kišobrana. Bio je to Veljko Banović Votka, pored Filipa Koraća, takođe bliskog saradnika Luke Bojovića. Prema rečima očevidaca, crni kišobrani zapravo su bili otporni na metke i najčešće se koriste za zaštitu državnika. Osim što se sumnjalo da je Banović, dok je bio u povorci, na nišanu snajpera, kasnije se ispostavilo, da ga je nadgledala i policija“, pisao je nedeljnik „Vreme“.

Pokušali da namame Banovića

Klan Belivuk-Miljković je u periodu pre hapšenje opservirao Banovića, o čemu svedoči tvrdnja okrivljenog-saradnika Lalića sa suđenja u kojoj je optužio Miljkovića da je Banovića mesecima jurio. Na istom suđenju, Lalić je istakao da je Banović hteo da ga ubije samo zato što je saznao da je on pripadnik kavačkog klana, zbog čega mu, kako je priznao, „nije bilo prijatno.“

Banovića je klan Belivuk-Miljković pokušao da namami pričom o kupovini oružja a tada su o istaknutom škaljarcu isplivali interesantni detalji – da uživa u prirodi kod Gornjeg Milanovca i da se hvalio slikama kako hrani srni.

Banović iza sebe ima poduži dosije. On je 2018. godine hapšen u Holandiji, u saradnji srpske i holandske policije zbog trgovine kokainom i pranja novca.

Kako su mediji pisali, njegovo ime u javnosti se prvi put pominjalo 2007. godine kada je, zajedno sa Lukom Bojovićem, uhapšen zbog sumnje da je sakrivao vođe „zemunskog klana“, Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Duću. To nije jedini postupak. Zbog šverca kokaina i heroina 2010. godine je osuđen na šest i po godina robije. Gde se danas nalazi, nije poznato.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare