DRUG GA NAMAMIO U KRVAVU KLOPKU Novi detalji svirepog ubistva Vidaka Vujovića

Podgoričanin Novica Đikanović uhapšen je danas zbog sumnje da je pomagač u izvršenju svirepog ubistva Vidaka Vujovića koje se dogodilo pre nekoliko dana u naselju Šteke, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju.

Prema nezvaničnim informacijama Portala Standard, Đikanović se sumnjiči da je pomogao juče uhapšen Draženu Vojvodiću da zapale telo Vujovića nakon što ga je Vojvodić usmrtio sa tri metka koja su ga pogodili u grudi.

Iskoristio poverenje Vujovića

Sumnja se da je Vojvodić 31. marta u vremenskom periodu između 16. i 17.30 časova koristeći odnos poverenja sa stradalim Vujovićem, došao do njega vozilom golf barskih oznaka i odvezao ga do mesta Šteke gde je sa direktnim umišljajem, na podmukao način, namamio oštećenog na pogodno mesto.

– Sumnja se da ga je Dražen Vojvodić nakon toga upotrebom vatrenog oružja, pištolja marke ‘CZ M57’ cal. 7.62 mm lišio života, ispaljujući u njegovom pravcu najmanje četiri projektila. Nakon izvršenog krivičnog dela osumnjičeni se udaljio sa lica mesta, da bi posle izvesnog vremena došao na mesto izvršenog dela sa drugoosumnjičenim N.Đ., kojom prilikom su zajedno zapaljivom tečnošću polili telo oštećenog, sa namerom uklanjanja materijalnih dokaza ovog dela – navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Blic.

Pretresom pronašli oružje i sumnjive telefone

Policija je pretresom vozila Vojvodića pronašla pištolj koji je poslat na veštačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Standard saznaje da su policijski službenici prikupili više obaveštenja od saslušanih osoba, odradili više poligrafskih testiranja, a izuzeti su i brojni video zapisi sa nadzornih kamera.

Pretresom prostorija koje koristi Đikanović pronađena je puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja.

Takođe pretresom terena u blizini kuće Đikanovića pronađen je telefon sa oštećenjima za koji se sumnja da pripada ubijenom Vujoviću.

Vojvodić je uhapšen juče nakon što je policija tokom pretresa na Starom Aerodromu u njegovom vozilu pronašla pištolj. Njemu je jutros određeno zadržavanje do 72 sata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare