BRAVO, DEVOJKE! Srbija PREGAZILA Tursku i otišla na Svetsko prvenstvo!

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, pošto je i u revanš meču baraža savladala reprezentaciju Turske rezultatom 32:25.

Nakon što su naše devojke upisale pobedu na prvom meču u Giresunu (33:24), plasman na planetarni šampionat su potvrdile novom dominantnom partijom na “Banjici”.

Selekcija Uroša Bregara je maksimalno ozbiljno shvatila utakmicu, uprkos velikoj prednosti koju je ponela iz Turske, a ključnu razliku napravila je početkom drugog poluvremena u koje je ponela svega gol prednosti (16:15). 

Početnih 15 minuta drugog dela utakmice donelo je dominaciju Srbije koja je tokom pomenutog perioda stekla prednost od devet golova (29:20), a zatim utakmicu mirno privela kraju.

Ovo je ujedno bio i poslednji nastup u nacionalnom dresu za Kristinu Liščević, Jovanu Stoiljković i Jelenu Lavko, koje su na najlepši mogući način završile reprezentativnu karijeru.

Najefikasnija rukometašica u našoj reprezentaciji bila je Jovana Stoiljković sa sedam pogodaka, Sanja Radosavljević je dodala šest, a Tamara Radojević četiri pogotka. Kristina Liščević je susret završila sa dva pogotka, koliko je imala i Jelena Lavko, a na golu su briljirale Jovana Risović sa devet odbrana, odnosno Kristina Graovac sa osam uspešnih intervencija.

Treba istaći i da je utakmica na „Banjici“ protekla u sjajnoj atmosferi, uz prisustvo oko 2.000 navijača.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 30. novembra do 17. decembra u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare