Стефан Кркобабић: Једино тринаеста пензија помаже пензионерима са најнижим пензијама

Само тринаеста пензија помаже пензионерима са најнижим пензијама. Тринаеста пензија  као посебан институт одговорне социјалне политике једино може да помогне пензионерима са најнижим пензијама. Зато морају да се постарају државна благајна и благајне локалних самоуправа. Нужна нам је праведнијапрерасподела. То траже и очекују људи са најнижим пензијама“, изјавио је Стефан Кркобабић, потпредседник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда и председник Посланичке групе.

Делегати из свих месних одбора ПУПС – Солидарност и правда Сурчин једногласно су за новог председника изабрали Боривоја Симића, а за потпредседнике Радослава Мијаиловића и Часлава Марковића.

„Са нама су пензионери, пољопривредници и радници изСурчина. Посебно ћемо се залагати за оживљављање наших околних села, а то значи инфраструктра, дом здравља, дом културе, градска пијаца, тротоари у селима, улично осветљење, уређени вртићи и школе, али и клубови за пензионере и мобилне здравствене екипе које долазе на кућни праг. То с правом очекују грађани Сурчина, за то се бори ПУПС и зато су они у ПУПС-у“,изјавио је Симић, који ће наредне четири године водити Општински одбор Сурчин.

На скупу је поручено да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега. 

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села, али и не тако мали број оних у градским срединама и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинствима.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општинског, одбора, чланови Надзорног одбора и дисциплинске комисије, као и секретарца ПУПС – а.

Изборној скупштини присустовали су председница Градске организације пензионера Београда Ружица Белановић, чланица Извршног одбора и координаторка Женске мреже ПУПС-а Мира Јовановић, председнициОпштинских Одбора Стари Град и Вождовац Милан Чукић и Душан Ракић, као члан Извршног одбора Снежана Петровић.

УДАРНА ВЕСТ.рс

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare