DOJAVA O BOMBI U OSNOVNOJ ŠKOLI NA ALIPAŠINOM POLJU JE LAŽNA: Treća dojava u Sarajevi

U Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Sarajevu je jutros stigla treća dojava o postavljenoj bombi, međutim utvrđeno je da je ona lažna.

Škola je dojavu u postavljenoj bombi primila putem emaila nešto pre osam sati jutros zbog čega su sve prostorije odmah evakuisane, a đaci poslati kući.

Nakon završenog kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da bombe nema, a nastava za decu u drugoj smeni će biti regularno održana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, kao i obrazovne ustanove, u poslednje vreme suočavaju se sa sve češćim dojavama o postavljenim bombama, koje su se do sada – na svu sreću – pokazale kao lažne.

Nedavno je dojava stigla u skoro sve osnovne i srednje škole u Sarajevu, a konkretno u ovoj školi je dojavljena postavljena bomba četiri puta u poslednjih mesec dana, od čega tri u prethodnih sedam dana.

MUP KS je nedavno identifikovao i uhapsio dve osobe zbog sumnje na lažnu dojavu na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, međutim njihov rad je uveliko otežan zbog toga što ne postoje nikakve pravne regulative prilikom kupovanja pripejd kartica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare