„ZAISTA MI JE ŽAO ŠTO ZVEZDA NIJE U TOP 8“ Mijailović posle velikog uspeha Partizana u Evroligi: Imaju 2-3 puta veći budžet od nas

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o velikom uspehu svog kluba – plasmanu među osam najboljih timova Evrolige.

Partizan je ostvario neverovatan uspeh u najelitnijem takmičenju ove sezone, pošto su trijumfom u Monaku overili plasman u plej-of Evrolige.

Mijailović je u razgovru za „Prvu“ otkrio da je plasmanom u Top 8 ostvaren jedan od najvećih ciljeva kluba ove sezone.

„Jedan od dva cilja bio je Top 8, uz osvajanje ABA lige. Čestitao bih stručnom štabu i igračima što su izborili ovako važnu poziciju u Evroligi ove godine koja je veoma jaka. Ekipe sa kojima se takmičimo za Top 8 imaju po dva ili tri puta veći budžet. Ovo je najveći uspeh jednog kluba u Srbiji ove godine u klupskim sportovima. Radosni smo i srećni, ali nema euforija, imamo još dva meseca takmičenja u ABA ligi, Evroligi i čeka nas KLS“, rekao je Mijailović.

Kapiten Partizana Kevin Panter u dramatičnoj završnici meča postigao je ključnu trojku za trijumf crno-belih u Kneževini. Mijailović ističe da je Panter opravdao poverenje koje klub, a pre svega Željko Obradović ima u njega i pokazao da gaji veliku emociju prema Partizanu.

„Kada je na početku sezone Željko predložio da Panter bude kapiten mnogo su se smejali ali ja i Zoran Savić smo ga podržali jer znamo ko je Panter. Samo igrač sa velikim srcem može da rešava tako utakmice. Kada je uzeo loptu znali smo da će da pogodi. Ali ne možemo zaboraviti ni borbu i zalaganje ostalih momaka“, ističe Mijailović.

KK Partizan, Partizan, Grobari
foto: KK Partizan

Prvi čovek Partizana osvrnuo se i na ogroman poreski dug koji njegov klub ima prema državi.

„Kada smo išli u klub 2017. godine dug je bio veliki. Mi smo tada krenuli u pregovore sa poveriocima i napravili reprogram duga koji ističe sada u maju. Oni su gotovo svi račeni ostale su još dve rate. Javnost mora da zna da smo mi godišnje izdvajali između 1,3 i 1,5 miliona evra za reprogram dugova dok smo plaćali igrače. Nažalost, nismo mogli pored toga da izdvajamo i za porez i hvala državi što nas je čekala. Mi u maju završavamo sa isplatom svih starih dugova i ja imam sastanak sa upravom i predstavnicima države da isplaniramo plaćenje poreskog duga. On je oko sedam miliona evra sa pripadajućim kamatama. Postoji način kako se plaća, može uz reprogram“, kaže Mijailović.

On je otkrio da će navijači pomoći crno-belima u plaćanju poreza.

„Negde oko 2.000 ljudi, što javnih ličnosti, što prijatelja, navijača i slično se javilo klubu koji žele da pomognu sa svojim novcem da se klub relaksira dela poreskog duga. Jako je važno da kada uđemo u poreski reprogram da nas ne opterećuje da imamo konkurentnu ekipu. Deo duga ćemo platiti tako, a deo kroz reprogram“, otkriva predsednik Partizana.

Mijailović je na kraju istakao da mu je žao što i Crvena zvezda nije uspela da se domogne plej-ofa Evrolige.

„Zaista mi je žao. Mnogi će reći da je ovo sarkastično ali mislim da bi bilo sjajno da su oba tima ušla u Top 8. Mislim da oba tima imaju kvalitet i da su zaslužili to. Zamislite da Partizan i Zvezda igraju u finalu. To bi bio najveći derbi na svetu. Zaslužili su da prođu, dobili su neke velike utakmice“, iskren je Mijailović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare