Маријана Ђоковић: Јужни Банат биће поново у знаку ПУПС-а

Новоизабрана председница Општинског одбора КовинПартије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда Маријана Ђоковић, изјавила је: 

„Јужни Банат биће поново у знаку ПУПС-а. Сјанји резултати које смо имали у Ковину обавезују нас да их поновимо. Сва села од Баваништа, Плочица, Делиблата,  Гаја, па до Мраморка, итд…сви наши месни одбори са поносом се сећају првог изборног резулзтата ПУПС-а из 2006. године, када смо имали четири одборника. Захвалност зато дугујемо тадашњим потпредседницима ПУПС-а који су помагали у кампањи Милану Кркобабићу и посебно великом ствараоцу и хуманисти, режисеру и глумцу, сада почившем Љубиши Самарџићу. Социјална првда на делу то је наш путокaз.“

Pups
Pups

Изборној скупштини присустовала је и председница општинског Удружења пензионера Драгица Радмановић. 

Pups

На скупу је истакнуто да су резултати постигнути у претходном периоду и ономе за шта се Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда залаже.

Одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује се основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Предлог лидера ПУПС – Солидарност и правда Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија је један од приопритета ПУПС – Солидарност и правда у наредном периоду. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена на селу и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Још једна иницијатива ове партије је додела, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, оним младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Залагање за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

За потпредседнике овог градског одбора изабрани су Наташа Ђокић, Стојадинка Попов и Радомир Ђоковић. На истој седници изабрани су чланови сталног саставаОпштинског одбора, надзорни одбор, дисциплинска комисија и секретар. 

Изборној скупштини су присустовали члан Извршног одбора ПУПС-а Владимир Ђурица. и члан Покрајинскогодбора Горан Микулић.

УДАРНА ВЕСТ.рс

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare