ČAČANIN TEŠKO RANIO ČOVEKA IZ PUŠKE, PRIZNAO SVE, A POSLE 2 MESECA SUD GA PUSTIO NA SLOBODU: Žrtva u strahu da će dovršiti zločin!

Slobodan B. iz Čačka, koji se sumnjiči da je 6. februara pokušao da ubije Nebojšu R. iz istog grada, nakon 60 dana provedenih u pritvoru, odlukom Višeg suda pušten je da se brani sa slobode! Kako Kurir nezvanično saznaje, Neboša R. koji je bio teško ranjen u pucnjavi i dalje je u bolnici i još uvek nije saslušan u istrazi.

Advokat Slavka Babić, koja zastupa oštećenog kaže da je ovakva odluka suda „u najmanju ruku neuobičajena i neprimerena“.

– Reč je o ranije osuđivanom licu, kod koga oružje kojim je učinio krivično delo nije pronađeno, a prilikom pretres njegove kuće pronađena je veća količina oružja. Ostećeni, moj klijent, jos uvek nije saslušan, a sad je u strahu za svoj život nakon ove sudske odluke i puštanja na slobodu okrivljenog. Bitno je napomenuti da je ostećeni četiri dana nakon ranjavanja upao u komu, te da je bio životno ugrožen i hitno prebačen u KBC u Beogradu. Njega čekaju još dve operacije, kako bi mogao normalnije da funkcioniše. Dakle, okrivljenom je izrečena samo zabrana prilaska ostećenom, dok isti moze slobodno da se kreće ili dovrši pokušano krivično delo. Očekujem da će se Više javno tužilaštvo u Čačku žaliti na rešenje o ukidanju pritvora, kao i da će sud odlučiti da ga vrati u pritvor dok je predmet u fazi istrage – kaže advokat Slavka Babić za Kurir.

Pucnjava se, podsetimo, dogodila ispred jednog restorana u Ulici Gavrila Principa u Čačku i to u sred belog dana, oko 16 sati. Navodno, očevici su ispričali da je muškarac sa puškom u rukama prišao i pucao u stomak Nebojši R. Prema nezvaničnim informacijama, njih dvojica poznaju se od ranije i čak su zaposleni u istoj firmi.

– Čovek koji je pucao, sa prijateljem je sedeo u kafani. Navodno ga je neko od gostiju za susednim stolom nešto dobacio nakon čega je Čačanin seo u svoj automobil, otišao negde i potom se vratio sa puškom. Muškarca u kog je pucao pozvao je da izađe napolje i ispalio hice u njegov stomak. Pominjalo se da je razlog sukoba prepirka oko 2.000 dinara – ispričali su tada očevici, navodeći da je posle pucnjave, osumnjičeni pobegao s lica mesta, ali ga je policija brzo uhapsila.

Supruga teško ranjenog, Marina R. kaže da je njen muž 10. februara kada mu se pogoršalo stanje prebačen na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu u teškom stanju i da se i dalje nije oporavio. Ona dodaje da žive u strahu, naročito s obziro na to da osumnjičeni koji sada „slobodno šeta“ i njen suprug, rade u istoj firmi. 

– Osumnjičeni je prilikom hapšenja priznao krivično delo, urađena mu je i parafinska rukavica na osnovu koje je utvrđeno prisustvo barutnih čestica na njegovim rukama. Sada je pušten na slobodu, uz meru zabrane prilaska i mi smo zabrinuti da bi mogao ponovo da napadne mog supruga – kaže supruga teško ranjenog, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare