UHAPŠEN „FEJSBUK SILOVATELJ“: Lažirao svoju smrt, pa pobegao iz zatvora na neverovatan način, čuvari naseli na podvalu

Silovatelj i ubica koji je pobegao iz južnoafričkog zatvora lažirajući sopstvenu smrt uhapšen je u Tanzaniji.

Tabo Bester je bio na slobodi godinu dana nakon što se mislilo da je umro zapalivši se u svojoj zatvorskoj ćeliji. Potraga je pokrenuta prošlog meseca nakon što je nova obdukcija otkrila da telo zapravo nije njegovo. Bester je uhvaćen u petak sa svojom devojkom i trećim osumnjičenim i biće izručen Južnoj Africi.

Policija je saopštila da veruje da je trojac nameravao da pobegne u susednu Keniju. Bester je poznat kao „fejsbuk silovatelj“ jer koristi ovu društvenu mrežu da namami svoje žrtve.

Osuđen je 2012. za silovanje i ubistvo svoje devojke modela Nomfundo Tihulu. Godinu dana ranije, proglašen je krivim za silovanje i pljačku još dve žene. U maju je objavljeno da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji nakon što se očigledno zapalio u popravnom centru Mangaung u gradu Blumfontein, piše BBC.

Međutim, lokalni mediji su krajem prošle godine počeli da izazivaju sumnju u Besterovu smrt. U martu je policija otvorila novu istragu ubistva nakon što su dalji testovi otkrili da pokojnik nije Bester – i da je neidentifikovana osoba umrla od povrede glave tupim predmetom.

Zaposleni u britanskoj bezbednosnoj kompaniji G4S, koja je upravljala zatvorom u kojem je bio zatvoren, optuženi su da su mu pomogli u bekstvu. Navodi se da su tri zaposlena otpuštena u vezi sa incidentom.

Ranije ove nedelje, predstavnici te organizacije nisu prisustvovali sastanku u parlamentu o Besterovom bekstvu.

Bi-Bi-Si se obratio G4S-u za komentar. Bilo je mnogo prijavljenih viđenja Bestera tokom prošle godine, uključujući tvrdnje da je kupovao namirnice u bogatom predgrađu Johanesburga i da je tamo živeo u iznajmljenoj vili. Besterov bekstvo izazvao je bes u Južnoj Africi, koja ima jednu od najvećih stopa seksualnog napada na svetu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare