OVAJ ČOVEK JE ČUDO: Najbolji golman na planeti sve vreme brani sa INVALIDITETOM! Njegova ispovest je šokirala sve!

Zadnje dve IHF nagrade namenjene najboljem rukometašu u godini pripale su golmanu Niklasu Landinu Jakobsenu (34), a malo ko zna da on ima veliki zdravstveni problem.

Čudesni Danac će do kraja sezone braniti za nemački Kiel i tako kompletirati osmu sezonu u tom klubu.

IHF mu je dodelio nagradu za najboljeg u sezoni 2019. i 2021. godine, kada je postao tek sedmi rukometaš u istoriji koji je nagrađivan dva ili više puta.

Međutim, ono što čak ni mnogi ljubitelji rukometa nisu znali jeste problem koji Jakobsen ima.

Zbog meningitisa je još kao beba ostao bez sluha na jednom uhu, a u interjvuu za nemački „Bild“ je otkrio kako se nosi sa tim. Kroz šalu je naveo i neke od pozitivnih stvari.

„Ne smeta mi, navikao sam. Druga čula su mi razvijenija, nekada sam jako dobro pamtio. Takođe, možda nije loše što jedno poluvreme ne čujem našeg trenera. Mogu bolje da se koncentrišem na sebe“, rekao je Jakobsen uz osmeh.

„Stao sam na gol jer u mojoj omladinskoj ekipi nije bilo golmana. Kasnije sam, sa 10-12 godina, povremeno pitao da li mogu da igram u polju. Lepo je zabijati golove, ali na kraju sam se najbolje osećao na golu. Golman sam telom i dušom, mogu da odlučujem utakmice. Osim toga, kao golman mogu da igram puno duže“, poručio je sjajni Danac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare