IZREŠETALI GA PA SPALILI, TELO NAĐENO U ŽBUNU Detalji ubistva mladića u selu Šteke: Evo šta bi moglo da pomogne u IDENTIFIKACIJI

Najmanje tri hica ispaljena su u muškarca čije telo je nakon ubistva spaljeno u selu Šteke, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju.

Policija i tužilaštvo pokušavali su juče da utvrde identitet mlađeg muškarca ubijenog, pa spaljenog nadomak Podgorice, u naselju Šteke.

Njegovo telo primetio je juče ujutro meštanin, koji je obilazio imanje i o tome je obavestio policiju.

Inspektori su na licu mesta zatekli užasavajući prizor – u šumarku, pored slepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano telo, a pored tela više čaura.

”Vijestima” je jedan od izvora iz istrage rekao da je najmanje tri hica ispaljeno u telo muškarca, preciznije podatke, međutim, daće obdukcioni nalaz.

Prema preliminarnim analizama, ubijeni je star između 20 i 25 godina.

Sagovornik “Vijesti” uključen u istragu kazao je da se veruje da je likvidiran najverovatnije u noći između petka i subote.

Nakon što je prijavljeno da je u selu Šteke, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju, pronađeno ugljenisano telo, na lice mesta uputile su se policijske ekipe, dežurna tužiteljka, veštaci i forenzičari.

Nedugo zatim u Šteke su stigli su i policajci vodiči, sa obučenim psima tragačima, koji su pretraživali teren.

Telo nije u potpunosti izgorelo, vidljive tetovaže


Telo ubijenog muškarca spaljeno je, ali nije u potpunosti izgorelo, a to bi moglo da olakša identifikaciju, objasnili su “Vijestima”.

”Izgorela je glava i grudni koš stradalog. Na rukama i nogama vidljive su velike tetovaže”, kazao je jedan od sagovornika lista.

Isti sagovornik objašnjava da su sa lica mesta izuzeti tragovi koji će se veštačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

On je kazao i da je telo ubijenog pronađeno gotovo na samom kraju jednog dela sela, do kog se stiže slepom makadamskom ulicom.

”Prema prvim podacima ubijen je na mestu gde i je i spaljeno njegovo telo”, rekao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Policajci su, paralelno sa uviđajem, proveravali da li je prijavljen nečiji nestanak, što bi im moglo olakšati identifikaciju ubijenog. Proverom je, međutim, utvrđeno da nema nijedne prijave.

”Ukoliko u crnogorskoj bazi DNK profila bude postojao profil ubijenog, veoma brzo će se znati o kome je reč. Identifikacija na taj način biće otežana ukoliko je ubijeni stranac, ili, ukoliko ne postoji njegov profil u ovdašnjoj DNK bazi”, rekao je jedan od sagovornika.

Inspektori satima pretraživali lice mesta

Inspektori podgoričkog Odeljenja bezbjednosti satima su, juče, pretraživali šire lice mesta.

Viša državna tužiteljka Radmila Gačević kazala je za “Vijesti” da je oko 10.30 časova obaveštena da je u mestu Šteke pronađeno ugljenisano telo NN muške osobe.

”Odmah po dobijanju saznanja sa službenicima Uprave policije, Odeljenja bezbednosti Podgorica izašla sam na lice mesta, gde smo u prisustvu veštaka odgovarajuće struke obavili uviđaj. Nakon dobijenih potrebnih veštačenja imaćemo više činjenica o ovom događaju”, rekla je ona.

Tužiteljka Gačević naredila je više veštačenja.

Ona je kazala da ne može govoriti o detaljima, kako ne bi ugrozila istragu.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare