UKRAJINCE ČEKA PAKLENA ODBRANA: Rusi u Zaporoškoj oblasti iskopali neprekinuti rov DUG 70 KILOMETARA 

Rusija je iskopala neprekinuti rov dug 70 kilometara kao deo svojih odbrambenih linija u okupiranim delovima Zaporoške oblasti, pokazuju satelitski snimci koje je dobio ukrajinski centar za novinarska istraživanja.

Sam rov, koji se nalazi oko 70 kilometara iza sadašnje linije fronta, proteže se otprilike trećinom širine čitavog regiona od istoka do zapada.

Slike koje je snimio satelit Sentinel-2 pokazuju rov koji se proteže od devet kilometara od okupiranog grada Melitopolja do tik izvan sela Marinovka u Primorskom okrugu.

Rusija je, navodno koristeći brojnu radnu snagu imigrantskih radnika iz centralne Azije, počela da kopa ovo utvrđenje u septembru, prema analizi različitih fotografskih dokaza.

Otkako je Rusija okupirala velike oblasti Zaporoške oblasti u prvoj fazi rata punog razmera, linija fronta u ovoj oblasti je bila najstatičnija u Ukrajini, dobrim delom zbog ogromnih, ravnih, otvorenih polja u oblasti koja čine ofanzive velikih razmera teškima.

Ipak, upravo ovde mnogi očekuju da Ukrajina krene u svoju dugo očekivanu kontraofanzivu u kasno proleće ili u ranim letnjim mesecima, jer bi prodor u južnu Ukrajinu imao najveći strateški značaj, potencijalno prekidajući kopnenu vezu Rusije sa Krimom i izolujući njen prisustvo na okupiranom poluostrvu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare