Prikupljena sredstva namenjena školi “Milan Petrović”(FOTO) 

U prigradskom naselju Kovilj održan vašar humanitarnog karaktera povodom Lazareve subote – Vrbice, a tim povodom u Kulturne stanice „Kovilj” meštanima sela upriličen bogat kulturno-umetnički program

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić bio je gost manifestacije i sa zadovoljstvom se obratio mnogobrojim meštanima koji su danas uprkos hladnom vremenu prisustvovali vašaru.

– Fenomenalno koliko ima ljudi, ali i najmlađih čiji je danas ovo praznik. Trebamo na ovaj način sa humanitarnim delom da pomognemo deci koji pohađaju školu Milan Petrović – rekao je Đurić.

Gradonačelnik se osvrnuo na avgust prošle godine i dan otvaranja Kulturne stanice Kovilj.

– Ovo nam je deveta, najmlađa Kulturna stanica. Ono što smo krenuli 2016. godine, kada smo postali Evropska prestonica kulture, nastavili smo dalje da radimo. Da ne dolazite vi u centar grada, da doživite neku kulturu, da odgledate neku pozorištu predstavu, da pogleda izložbu slika. Drago mi je da to imate ovde kod vas u Kovilju, drago mi je da od decembra, prošle godine do danas, ovde na sceni prošlo preko 1000 ljudi – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio da Kovilj ima perspektivu i napomenuo da mesto koje treba da se razvija.

– Idemo pravim putem i put je stvarno dobar, mi smo u Kovilju od 2012. godine uložili i radili, jako puno. Radili smo nešto što će ostati upravo omladincima, koji će ostati iza nas, da žive, rade, da budu u Kovilju u selu koji ima perspektivu – naglasio je Đurić.

Gradonačelnik je ukazao zahvalnost, prvom čoveku Kovilja, Mladenu Vernačkom na požrtvovanosti, a meštanima poručio da imaju čoveka koji se bori za njihovo selo.

– Bez njega ne znam da li bi danas ovoliko stvari uradili, mislim da je dobro da rešavamo probleme zbog svih vas, a ujedno i zbog nas – rekao je Đurić i dodao da su Koviljčani poznatni po dobrom i veselom duhu i da će nastaviti tradiciju ovog prvog po redu bazara.

Na današnjem humanitarnom vašaru novac se sakupljao za učenike sa posebnim potrebama iz škole “Milan Petrović”, odnosno dnevni boravak učenika koji se nalazi u Kovilju.

– Ovo je prva godina u organizaciji Kulturne stanice, rešili smo da obeležimo Vrbicu na ovaj način. Ideja nam je da preraste u tradicionalni i da svake godine bude za neku drugu organizaciju, spram onog šta je selu potrebno – Ružica Radović, kordinatorka Kulturne stanice Kovilj.

Gradonačelnik je danas pored manifestacije u Kulturnoj stanici “Kovilj”, posetio i manastir Kovilj.

– Sa Episkopom mohačkim Damaskinom, razgovarao sam o nastavku podrške Grada svim njihovim plemenitim aktivnostima, jer je naš zajednički cilj opštedruštveno dobro – rekao je gradonačelnik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare