Partizan nije obezbedio Evroligu iduće sezone, iako je ušao u TOP 8, a OVO JE RAZLOG

Partizan je uspeo, Partizan je došao do plasmana u TOP 8 Evrolige. Crno-beli su pobedom protiv Monaka na gostujućem terenu (88:84) u 33. kolu ovog takmičenja uspeli da bukiraju kartu za četvrtfinale i nastavili su maštanje o putu u Kaunasu na završnicu turnira.

Crno-beli su se vratili u Evroligu posle osam godina i odmah su uspeli da odu čak i korak dalje od običnog igranja, a kako se može čuti i videti širom Evrope, Partizan je postao i konkurent čak i za osvajanje ovog takmičenja. Pokazali su da mogu da pobede svakog, mnogi se već i plaše te Arene u četvrtfinalu.

Međutim, ono što ostaje kao pitanje jeste – da li je Partizan ovim plasmanom u TOP 8 uspeo sebi da „kupi“ mesto i za narednu sezonu u Evroligi?

Odgovor je – ne.

Pravilnik Evrolige kaže da samo ekipa koja kroz Evrokup dođe do Evrolige, a u prvoj sezoni dođe i do TOP 8 faze, ona će imati sigurno mesto u idućoj sezoni, dok za ostale klubove bez licence to ne važi. Partizan je svoje mesto u ovoj sezoni dobio preko vajld-karda, što znači da crno-beli ne potpadaju u ovo pravilo, piše Telegraf.

Za sada postoje dva sigurna načina na koja bi Partizan mogao da obezbedi svoje mesto u Evroligi i iduće sezone, s obzirom na to da ruskim klubovima i dalje nije omogućen povratak, a to su da postane šampion ABA lige ili da postane šampion Evrolige u ovoj sezoni.

Izuzev ova dva sigurna, ukoliko eventualno ne dođu do titule u ABA ligi, Partizan se može nadati i novoj specijalnoj pozivnici, pošto su ove sezone pokazali da je i te kako zaslužuju, što zbog igara, tako i zbog navijača koji su obarali rekord po poseti iz kola u kolo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare