UŽAS U SKOPLJU: Državljanin BiH surovo zlostavljao i maltretirao ćerku (14), ostavljao je danima samu BEZ HRANE 

Osnovno javno tužilaštvo Skoplje pokrenulo je postupak protiv 45-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine sa boravištem u Skoplju, za kojeg postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo – zapostavljanje i zlostavljanje deteta.

Osumnjičeni je u periodu od septembra 2022. do 28. marta ove godine, grubo zanemarujući svoju dužnost nege i vaspitanja, zanemario i zlostavljao rođenu ćerku.

Kao otac i jedini roditelj sa kojim je živelo dete rođeno 2008. godine, redovno je putovao u inostranstvo i ostavljao ćerku samu, bez odgovarajućeg roditeljskog staranja i bez obezbeđene ishrane i higijene u domu, piše makedonski „Večer“.

Tukao je kaišem

Kada se vratio sa putovanja, nad detetom je izvršio psihičko i fizičko nasilje, koristeći kaiš i udaranje kao sredstvo za podizanje, a jednom prilikom pokušao da je ubode nožem. Osumnjičeni je zaposlio 14-godišnju ćerku da radi vikendom u poslastičarnici, a zarađenu zaradu uzimao za otplatu sopstvenih dugova.

Devojčici je 22. marta pozlilo kod kuće i nije išla u školu, a osumnjičeni ju je zvao iz inostranstva i pretio da će je prebiti kada se vrati jer je bila odsutna.

„Ovakvo ponašanje kod žrtve izaziva stalni strah i stres, kao i osećaj napuštenosti i odsustva roditeljske brige“, saopštili su iz makedonskog Tužilaštva.

Budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i posebne okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati vođenje krivičnog postupka uticajem na svedoke ili će ponoviti krivično delo, javni tužilac je dao predlog za određivanje mere pritvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare