Ministar Dačić o istorijskoj poseti Uzbekistanu: Hvala za poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije! 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boravio je danas u poseti Uzbekistanu, tokom drugog dana posete zemljama Centralne Azije.

Ministar Dačić je izjavio da su ovom prvom, istorijskom zvaničnom posetom jednog ministra spoljnih poslova Srbije Uzbekistanu načinjeni prvi koraci ka intenziviranju dobrih bilateralnih odnosa, dodajući da naši odnosi nisu opterećeni problemima, ali ih karakteriše nedovoljno razvijena saradnja.

Šef srpske diplomatije je istakao da je cilj Srbije stvaranje što bližih odnosa sa Uzbekistanom, budući da su velike mogućnosti za saradnju, posebno u oblasti ekonomije.
Dačić je dodao da je naš ključni zadatak u narednom periodu da razvijamo odnose u svim segmentima, od političkih konsultacija i komunikacija, bilateralnih susreta na najvišem nivou, pa do saradnje u oblasti ekonomije, nauke, obrazovanja, kulture, odbrane, vojne industrije, bezbednosti itd, imajući u vidu poziciju Uzbekistana u Centralnoj Aziji.

Dačić je rekao da između Srbije i Uzbekistana postoji razumevanje u političkom smislu, budući da ova zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije.
– Dobio sam čvrsta uverenja od ministra spoljnih poslova Sadirova da Uzbekistan neće menjati svoju poziciju po tom pitanju – izjavio je ministar Dačić.

Ministar Dačić je pozvao svog kolegu u prvu posetu Srbiji, a očekuje i da njihov predsednik prihvati poziv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da takođe poseti Srbiju.
– U tom smislu, smatram da je ova poseta bila korisna i da je to samo prvi
korak ka daljem razvoju naših bilateralnih odnosa –
 zaključio je Dačić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare