Žoc pred Monako imao hvalospev za Sašu Obradovića i izgovorio rečenicu koju su Grobari dugo čekali da čuju

Košarkaši Partizana u petak od 21.00 igraju protiv Monaka meč u kojem bi mogli da matematički obezbede Top 8 u slučaju pobede.

Crno-beli bi mogli da igraju meč protiv Monaka i kao članovi Top 8, pošto dan ranije igraju Žalgiris i Baskonija svoje mečeve, i ukoliko jedan od njih izgubi, crno-beli su u plej-ofu.

Trener Željko Obradović istakao je da je Monako izuzetna ekipa, a naglašava da bi odbrana njegove ekipe mgola da bude ključ meča.

– Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igraju timski. Ono što smo analizirali, to je da su oni u nekom proseku od 86,5 poena, ali njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Daju dosta poena u tranziciji i u izolaciji, daju dosta poena da koriste utrčavanje sa strane pomoći i ono gde su posebno dominantni, to je skok u napadu. Prosečno daju po 60 poena za sve te četiri stvari. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te brojke, ključ je odbrana i to je suština te utakmice.

Pohvalio je Željko kolegu i preizmenjaka koji predvodi Monako.

– Odličan posao radi Saša, čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri i posebno ove godine šta radi sa Monakom – rekao je Obradović, a zatim rekao nešto što su navijači Partizana dugo čekali da čuju.

– Svi su zdravi – potvrdio je trener Partizana, koji će na raspolaganju imati sve igrače.

Majk Džejms, ključni igrač Monaka, bio je potpuno neutralisan u prvom meču ovih ekipa u Areni, pa je Obradović upitan koliko to može ponovo da bude slučaj.

– On je izvandedan napadač, to nije ništa novo, ima mnogo poena u rukama, ali ima i Džordan Lojd i Okobo, svi ostali igrači. Mogu da izađu sa tri mala, sa visokim trojkama i četvorkama da sve preuzimaju, na poziciji pet imaju igrača koji je sposoban da igra pik en pop, ali imaju i skočnog Hola, koji je sposoban da skače iz drugog plana, da lupa rampe i kontroliše reket. Ne možemo da pričamo samo o jednom igraču, Majk je mnogo bitan igrač za njih, ali i svi ovi ostali su izuzetno bitni– zaključio je trener Partizana, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare