UDARNA VEST! RADOJE ŽIVKOVIĆ PRVI PUT PRED SUDOM ZBOG UBISTVA JOVANA VUKOTIĆA: Nisam nikoga ubio, ne znam ništa o likvidaciji!

Radoje Živković, rođak vođe kavačkog klana, koji je uhapšen zbog sumnje da je po nalogu Radoja Zvicera organizovao ubistvo Jovana Vukotića, vođe suprotstavljenog škaljarskog klana, izjavio je pred sudom u Turskoj da nema nikakve veze sa tim zločinom počinjenim početkom septembra prošle godine u Istanbulu!

Živković se na prvom suđenju, koje je održano prošle nedelje, izjasnio uz pomoć prevodioca za turski jezik, a navode optužnice, kojom se za njih traži doživotna kazna zatvora, negirao je i Milan Vujotić.

Inače, tursko tužilaštvo Živkoviću i Vujotiću na teret stavlja da su bili organizatori kriminalne grupe koja je pratila, a potom i ubila Vukotića, koji je u Turskoj živeo pod lažnim identitetom Predrag Popović.

Obezbeđenje pred sudom

– Nisam video dokaze protiv sebe u optužnici. Fotografije u optužnici ne pripadaju meni. U policijskoj stanici policija je tražila da otvorim telefon, ali nisam pristao. Nisam nikoga ubio. Ne znam ništa o tome, niti znam ko je umešan u ubistvo – izjavio je Radoje Živković, preneli su turski mediji, navodeći da su mere obezbeđenja oko suda bile velike, a da Živković čak nije ni doveden na ročište, već se na njega uključio putem video-linka, prenosi Kurir.

Zvicerov rođak I Perunović obuhvaćen optužnicom

Optužnicom je, podsetimo, obuhvaćen i Zdravko Perunović, koji je uhapšen u Istanbulu 16. septembra prošle godine. Perunović se, inače, pominjao i tokom suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na pitanje Miljkovića da li je čuo za nekog Perunovića, svedok-saradnik Srđan Lalić je rekao da jeste i da je on dalji Zvicerov rođak. – Znam da je bio visokopozicionirani „kavčanin“. Na kripti se zvao Perun. Ti i ja smo sedeli i rekao si da je Perun Zvicerov rođak. Ti si se dopisivao s njim i ustanovio si da su dalji rođaci – rekao je Lalić odgovarajući na pitanja Miljkovića.

Milan Vujotić, koji je u kućnom pritvoru,kako navode, izjavio je da je on u Tursku došao zbog lečenja. – Nemam nikakve veze sa Srbijom, ja sam došao na lečenje u Tursku, državljanin sam Crne Gore. Nisam kriv, a ostale optužene uopšte ne poznajem – izjavio je navodno Vujotić pred sudom u Turskoj.

Fotografije u telefonu

Optužnicom za ubistvo vođe škaljarskog klana, na kog su pucali napadači dok se sa trudnom suprugom Mašom M. i njihovim maloletnim detetom vraćao iz tržnog centra, obuhvaćeno je 16 optuženih. Kako navode mediji, njih dvojica su posle prvog ročišta puštena na slobodu. Inače, tužilaštvo navodi i da su Vukotića ubili po nalogu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

– U spise su dodate i fotografije koje se odnose na mučenje crnogorskog državljanina Riste Mijanovića, koji je otet 11. septembra 2020. u restoranu u Istanbulu. Nakon što je ubijen, prebačen je i zakopan u dvorište vile Željka Bojanića u Istanbulu – prenose turski mediji i podsećaju da je i Bojanić uhapšen 4. novembra prošle godine.

Na fotografijama, za koje se tvrdi da su pronađene u telefonu Radoja Živkovića, navodno se vidi Mijanović kako sedi go na stolici, sa vezanim rukama i nogama, dok je na drugoj fotografiji prostorija za koju je utvrđeno da je vešernica iz Bojanićeve kuće.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare