„ŠKALJARAC“ PREPOZNAO POLICAJCA KOJI MU JE STAVLJAO KESU NA GLAVU: Kovač je bio žrtva nemilosrdne torture, a POLICAJAC SE NE SEĆA

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište u predmetu protiv Stefana Kovača zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije. Kovač, inače označavan kao pripadnik škaljarskog klana, danas je pred sudom naveo da prepoznaje jednog od prisutnih službenika policije kao lice koje je vršilo torturu nad njim!

POGLEDAJTE SLIKE OVDE

– Na ročište su pristupila i dva policajca od kojih je jedan saslušan, a koji se nije setio bilo kojeg detalja, ali ga je Kovač označio kao jednog koji je u odnosu na njega preduzimao nezakonite radnje. Drugi će biti saslušan na sledećem glavnom pretresu – navodi advokat Damir Lekić za podgorički Dan.

Prema rečima advokata Damira Lekića, ovlašćeni policijski službenici za posebnu podršku primenili su neverovatnu torturu nad Kovačem.

– I tako su došli do pristupnih šifri njegovog mobilnog telefona, čiji sadržaj je kamen temeljac i jedini dokaz koji ide u prilog optužbi, a kompromituje Stefana Kovača – navodi Lekić, a prenosi Kurir.

Advokat ističe da se radi o pravno nevaljanim dokazima do kojih se došlo kršenjem osnovnih i elementarnih ljudskih prava i sloboda, ustava, zkp-a.

– I svih međunarodnopravnih priznatih dokumenata koje je ratifikovala i Crna Gora, jer su pribavljeni upotrebom brutalne i nezapamćene sile i pretnje tj. prinude – smatra advokat Lekić i dodaje:

– Na ročištu smo tražili da se svi ti podaci i fotografije pribave kao dokaz u ovom postupku, kako bi se upoznali na tom suđenju o čemu se radi i da li to uopšte može da se korosti kao dokaz ili ne. Da je Kovač bio žrtva nemilosrdne torture svjedoče i ukazuju dokazi i bez tih dokaza, ali svakako je nužno pribaviti i taj materijal kako bi se vijeće i ostali učesnici upoznali sa njegovom sadržajem – navodi advokat.

Podsetimo, za torturu nad Kovačem sumnjiče se policajci koji su navodno radili za Petra Lazovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je usko sarađivao sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa vođama Beogradskog ogranska Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare