OPA! LUKAŠENKO SASUO PUTINU ISTINU U LICE! „Mi našu granicu čuvamo, a Ukrajinci preko vaše…“ 

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je na sastanku u Moskvi da se u Belorusiju neprekidno sliva oružje iz Ukrajine.

– Iz Ukrajine je oružje počelo neprekidno da se sliva u Rusiju, a preko Rusije nama. Naša granica sa Ukrajinom je potpuno zatvorena. Oružje stiže preko Brjanske i drugih oblasti – rekao je Lukašenko.

Takođe je dodao da je u Belorusiji otkriveno nekoliko skladišta oružja i eksploziva diverzanata iz Ukrajine.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko juče je doputovao u Moskvu. Odmah po dolasku sastao se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

– Ako bude potrebno upotrebićemo sve što imamo da zaštitimo naše države i naše narode. Nikoga ne ucenjujemo, tako će biti –rekao je Lukašenko na sednici Vrhovnog državnog saveta Savezne države Rusije i Belorusije u Moskvi.

On je dodao da je juče sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom održao „temeljne razgovore“ – na dnevnom redu su, između ostalog, bila pitanja bezbednosti i odbrane, kao i razvoja vojno-industrijskog kompleksa Savezne Države Rusije i Belorusije. 

– Formiran je efikasan sistem odbrane i osiguravanja bezbednosti Savezne države u okviru kojeg uspešno funkcioniše regionalna grupacija snaga i zajednički regionalni sistem PVO –  rekao je Lukašenko. 

Po rečima Lukašenka, situacija oko Belorusije i Rusije nije laka.

– Međutim, bez sumnje smo dostojanstveno izdržali prve masovne udare –  rekao je beloruski lider.

Zapad vrši vojni pritisak

Po rečima Lukašenka, NATO povećava broj snaga i sredstava pored granica Belorusije i Rusije.

– Nakon neuspelih pokušaja ekonomske blokade, odlučili su da nas zauzmu na prepad. Da su ozbiljnije razmišljali ne bi to uradili, jer je ekonomija u principu samodovoljna. Nakon što nije uspeo ekonomski pritisak, počeli su ciljano da vrše pritisak i u vojnom smislu, da povećavaju snage i sredstva NATO-a kod granica Belorusije i Rusije – rekao je Lukašenko.

Kako je dodao, „sada ih posebno brine Kalinjingradska oblast“.

– Postaje sve jača retorika globalnog oružanog sukoba – ocenio je beloruski lider.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare