Dan D za Snajpera iz Novog Sada: Devojka ga optužila za otmicu i mučenje, danas presuda

Presuda Slobodanu Milutinoviću (39) zvanom Snajper, koji se sumnjiči da je u septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao sugrađanku U.J. (23) sa kojom je navodno ranije bio u emotivnoj vezi., zakazana je za danas u Višem sudu u Novom Sadu.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost jer je devojka dobila status posebno osetljivog svedoka.

Presuda je zakazana za 13.30 sati.

Optužnica

Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao sugrađanku U.J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

Devojka i Milutinović su bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine, ali se on, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U.J, a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra prošle godine, Novosađanka U.J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Milutinović je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu, a prema rečima njegovog advokata Gorana Karadarevića, detaljno je ispričao sve o odonosu sa U.J.

 Žrtva

– Ljubav ne treba da boli. Moja poruka ženama je da ne trpe nasilje i da ga bezuslovno prijave. Žene ne treba da bude sramota zbog tuđeg nasilnog ponašanja -rekla je za Telegraf. rs U.J. (23) koja je u 19. septembra 2021. godine prijavila Slobodana Milutinovića Snajpera.

Prema njenim rečima u Tužilaštvu i policiji, Milutinović i ona bili su u vezi koja je kratko trajala i bila je burna.

– Rekla sam mu da je najbolje da svako od nas nastavi svojim životom. Međutim, on me je pozvao 19. septembra da o svemu porazgovaramo. Izašla sam iz stana i ušla u njegov automobil. Milutinović me je odvezao u iznajmljen stan i čim je zatvorio vrata, mogla sam da pretpostavim šta me čeka. Njegov osmeh mi je bio dobro poznat. Kada sam ga upitala zašto se smeje, rekao mi je „videćeš, samo se ti opusti..“– tvrdila je za Telegraf. rs U. J.

Kako objašnjava mlada Novosađanka, svađa između nje i Milutinovića nastavljena je onog trenutka kada joj je on uzeo mobilni telefon.

– Bez reči počeo je da me šamara. Molila sam ga da prestane da me udara. On me je, zatim, odveo u spavaću sobu i rekao mi „ne ideš ti nigde, kraj je kad ja kažem“. Tu me je udarao, a kada bi primetio da ću izgubiti dah, onda bi me puštao. Ne znam šta bi bilo sa mnom da nisam uspela da dođem do mobilnog telefona i pošaljem sestri lokaciju. Ona je pozvala majku i policiju… – nastavlja priču mlada Novosađanka i dodaje da to nije bio prvi put kada je Milutinović digao ruku na nju. O tome da je zlostavljanje preživela i četiri meseca ranije, objasnila je u tužilaštvu i policiji.

Zbog svega što je preživela, dobila je status posebno osetljivog svedoka.

– Ne mogu da kažem pravda je dostižna jer je još nisam postigla i neću da prejudiciram. Verujem pravnim organima naše države. Ne želim da za deset godina pročitam u tekstu da sam bila žrva jer ne želim da budim sažaljenje – kaže za Telegraf. rs mlada Novosađanka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare