PUTIN: Odnosi sa SAD u dubokoj krizi zbog podrške Vašingtona obojeim revolucijama, Evropa krenula u sukob sa Rusijom 

Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Moskvi akreditive 17 ambasadora, i tom prilikom održao govor o spoljnoj politici Rusije.

Putin je istakao da Rusija ni prema kome nema unapred stvorene neprijateljske namere, a da su odnosi sa SAD u dubokoj krizi.

Po njegovoi rečima, Rusija se zalaže za razvoj odnosa sa Vašingtonom na prinpcipima ravnopravnosti i nemešanja u unutrašnje odnose. Današnji odnosi su dovedeni do krize zbog podrške SAD obojenim revolucijama, uključujući i onu u Ukrajini.

Predsednik Rusije je takođe rekao da je Evropa pokrenula sukob sa Rusijom.

Putin je podsetio strane ambasadore na teroristički napad na Severni tok i rekao da se nada se da će se uspostaviti međunarodna komisija za istragu ovog čina.

„Rusija će nastaviti da deluje kao jedan od suverenih centara svetske politike, a takođe će nastaviti da ispunjava misiju izgradnje multipolarnog sveta“. rekao je predsednik Putin na ceremoniji.

„Rusija će nastaviti da deluje kao jedan od centara svetske politike i održava globalnu ravnotežu stabilnosti na osnovu konstruktivne agende“, rekao je.

Ova ceremonija se tradicionalno održava u Aleksandrovskoj sali Velike kremaljske palate

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare