NASTAVLJAM BORBU, NE ODUSTAJEM OD SVOJIH ZAHTEVA! Prva izjava glavnog urednika Informera nakon izlaska iz zatvora: Nikad više ni jedan novinar ne sme na robiju zbog izrečene istine! 

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević izašao je iz Okružnog zatvora u Beogradu nakon što je njegova nevenčana supruga samoinicijativno platila kaznu od 200.000 dinara po sramnoj presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu za krivično delo uvrede na osnovu tužbe Jugoslava Ćosića.

Prilikom izlaska, dao je izjavu ekipi Informera.

– Trenutno sam zbunjen, nisam znao da će ovo da se desi. Nisam znao ko je to platio. Marija? Dobro. Zabranio sam joj, ali ona je ipak uplatila. Ne znam šta da kažem. Bio sam odlučan da ostanem koliko treba i eto. Nastaviću borbu, ne znači ovo da ću da odustanem. Sad će hejteri da pričaju po njihovim portalima da je predstava, tako su tvrdili i da nisam osuđen, da nisam dobio poziv za zatvor, da nikad neću ući u zatvor. Krenuće priče kako smo ovo inscenirali – rekao je Vučićević po izlasku iz zatvora.

On je istakao da ostaje pri svoja dva zahteva.

 Ostajem pri svoja dva zahteva: tražim i dalje reviziju postupka po kojem sam osuđen, taj predmet je na ustavnoj žalbi, bolje će reći advokati od mene oko tog postupka. Drugi je zahtev koji vidim da su svi podržali i hvala im na tome, i kolege novinari i brojne javne ličnosti i građani, koji potpisuju peticiju da se dekriminalizuje uvreda – dodao je on.

Vučićević je istakao da više ni jedan novinar, građanin ne sme da ode u zatvor zbog izrečene istine.

– Ovo više nikome nikada ne sme da se desi. Nikad više ni jedan novinar, građanin, ne sme da ode u zatvor jer je o nekome rekao istinu. Bio sam ova dva i po dana u zatvoru zato što sam rekao istinu. Istina je to što sam napisao na Tviteru o Jugoslavu Ćosiću. Zvog te istine za koju je neki sudija procenio kao uvredu, bio sam u zatvoru i bio bih svih šest meseci da nisu platili, protivno mojoj volji.

Glavni urednik Informera ističe da nastavlja borbu.

– Nastavljam borbu, ne odustajem. Štrajkovao sam glađu, treći dan, taman sam se zalaufao. Zatečen sam ovom uplatom. Ništa dalje ne znam – zaključio je Dragam J. Vučićević, prenosi Informer.

Podsetimo, Vučićević je izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu nakon što je njegova nevenčana supruga samoinicijativno platila kaznu od 200.000 dinara po sramnoj presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu za krivično delo uvrede na osnovu tužbe Jugoslava Ćosića.

Vučićevića su ispred Okružnog zatvora sačekali supruga Marija i najstariji sin Vukašin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare