„MELANIJA, IZVINI“ Ovako se Plejbojeva zečica „PRALA“ OD AFERE sa Trampom: Sada ima važnu ulogu u optužnici protiv njega

Slučaj protiv Donalda Trampa fokusiran je na ispaltu novca porno zvezdi Stormi Danijels tokom njegove predizborne kampanje 2016. godine u zamenu za ćutanje glumice o njihovoj aferi. Međutim, u jučerašnjoj obelodanjenoj optužnici spominje se i druga žena, zbog koje bi Tramp mogao krivično da odgovara.

Naime, kako se navodi u dokumentima, reč je o Karen Mekdugal, kojoj je takođe isplaćen novac u Trampovo ime. U sudskom predmetu ona je označena kao „Žena 1“.

Karen Mekdugal je bivši Plejboj model i, kao i Stormi Danijels, tvrdila je da je imala aferu sa Trampom. Rekla je da je to trajalo 10 meseci. Međutim, Donald je negirao da se to ikada dogodilo.

„Udvarao mi se i govorio da sam lepa“

Magazin „Njujorker“ 2006. godine objavio je da je, kako je rekla Karen, Trampa upoznala u Los Anđelesu, gde je imao snimanje. Kasnije je napisala da joj se Tramp, koji je u to vreme bio oženjen, „odmah udvarao i pričao sa njom, govoreći joj kako je lepa“. Mekdugal tvrdi da su ona i Tramp imali desetomesečnu vezu i da su se viđali „najmanje pet puta mesečno“. Ona je taj odnos opisala kao ljubavni i sporazumni.

Kako je otkrivena afera?

Godine 2016, uoči predsedničkih izbora, potpisala je ugovor vredan 150.000 dolara da svoju priču proda ekskluzivno za tabloidne novine „Nešnal Enkvajer“, ali joj je ugovorom bilo zabranjeno da javno govori o navodnoj aferi. Međutim, članak nikada nije objavljen, pa je Plejbojeva zečica tvrdila da je bila prevarena.

Kupovina priče je namerno izvedena, kao deo Trampovog plana poznatog pod sloganom „uhvati i ubij“. Zapravo „Nešnal Enkvajer“ je navodno to uradio da bi sprečio objavljivanje negativnih priča o Trampu, koje bi u predizbornoj trci uticale na njegovu reputaciju.

Američka Federalna izborna komisija, koja je zadužena za sprovođenje zakona o finansiranju kampanje, 2021. godine otkrila je da je izdavač „Enkvajer“ prekršio izborne zakone tako što je platio prava na priču Mekdugal i nikada je nije objavio. Utvrdila je da je novac, koji joj je plaćen tokom predsedničkih izbora 2016. godine, predstavljao nezakonit doprinos za kampanju. Taj tabloid je kažnjen sa 187.500 dolara.

Karen Mekdugal se 2018. javno izvinila Trampovoj supruzi, Melaniji, zbog navodne afere, rekavši: „Žao mi je. Ne bih želela da meni neko to uradi. Kada pogledam unazad znam da nije u redu. Zaista mi je žao zbog toga. Znam da je to pogrešno.“

Optužnica sa kojom se Tramp suočava isključivo je bila usmerena na tajnu isplatu novca Stormi Danijels. Međutim, okružni tužilac je na jučerašnjem saslušanju izneo nove detalje u vezi sa Karen Mekdugal. Tramp se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice.

U Plejboju od 1998. godine

Mekdugal je rođena u Geriju, Indijana, a onda se sa porodicom, dok je još bila dete, preselila u Mičigen. Manekenstvom je počela da se bavim u svojim dvadesetim godinama, na takmičenjima u kupaćim kostimima.

Pridružila se Plejboju gde je 1998. godine osvojila nagradu proglašena je za „Playmate devedesetih“, titula koju je ponela kao druga posle Pamele Anderson.

Kasnije je radila kao fitnes model, postavši prva žena koja se pojavila na naslovnoj strani „Men’s Fitness“ magazina 1999. Takođe se pojavljivala u TV reklamama i u manjim glumačkim ulogama.

Šta je rekao tužilac?

U izjavama okružnog tužioca na Menhetnu navodi se da je kompanija AMI isplatila ženu koja je tvrdila da je imala seksualni odnos sa Donaldom Trampom.

– AMI je na kraju platio 150.000 dolara ženi 1 u zamenu za njen pristanak da ne govori o navodnoj seksualnoj vezi, kao i za dva naslova časopisa Žene 1 i niz članaka koji će biti objavljeni pod njenim autorskim imenom – navodi se u saopštenju i dodaje da je i ta uplata pogrešno zavedena. Nakon što je Tramp uputio svog advokata da AMI-ju vrati novac u gotovini, posebni savetnik rekao mu je da bi plaćanje trebao izvršiti preko lažne firme, a ne u gotovini. AMI je na kraju odbio da prihvati naknadu.

Gardijan prenosi da se veruje da je ta žena Karen Mekdugal, bivša Plejboj manekenka koja kaže da je imala vanbračnu vezu sa Trampom.

AMI je rekao vlastima da nikada nisu nameravali da objave njenu priču i da su platili Mekdugalovoj tako da ona „nije objavila štetne navode“ o Donaldu Trampu „pre predsedničkih izbora 2016. i time uticala na te izbore“, navodi se u saopštenju.

U dokumentu se takođe citira Koenovo federalno potvrdno izjašnjavanje o krivici, u kome se kaže da je Koen radio po Trampovom naređenju da organizuje isplatu za dve žene, Mekdugal i Stormi Danijels, kako bi zaustavile priče koje bi mogle biti štetne za Trampa. Učesnici navodne ilegalne šeme skrivanja novca, uključujući Majkla Koena, priznali su da su isplate dvema ženama bile nezakonite, navodi se u saopštenju tužioca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare