SVE KOMUNALNE SLUŽBE U BEOGRADU RADE PUNOM PAROM: Grejanje imaju svi, Zelenilo uklanja palo drveće, sneg čisti na stotine radnika

JKP „Gradska čistoća” usled snežnih padavina radi pojačanim tempom. Pored odnošenja otpada, koje je u pojedinim delovima grada otežano, ekipe preduzeća angažovane su i na uklanjanju snega, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Širom Beograda angažovano je 625 radnika „Gradske čistoće”, od kojih 375 komunalnih radnika radi na uklanjanju snega sa trotoara širih od pet metara, prilaza pešačkim prelazima i javnih stepeništa. Pored njih, na prestoničkim ulicama su 152 transportna vozila sa mehanizacijom za čišćenje snega.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” apeluju na sugrađane da imaju strpljenja, jer je usled snežnih i obilnih padavina otežano kretanje kamiona, i poručuje da će ekipe raditi u tri smene i stići do svih lokacija.

Bez problema u isporuci toplotne energije

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” neometano pruža uslugu i isporučuje toplotnu energiju svim korisnicima, rekao je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Vanja Vukić.

– Nagli pad temperature i snežne padavine u Beogradu nisu stvorili probleme u isporuci toplotne energije.Manjih prekida je bilo u Barajevu. Razlog tome je bio nestanak struje, ali je i taj problem rešen. Beograđani će i narednih dana imati grejanje, a prema odluci Skupštine grada do kraja grejne sezone, odnosno i nakon toga ukoliko bude potrebe i ako temperature budu ispod proseka – istakao je Vukić.

Normalizovan železnički saobraćaj između Rakovice i Resnika

Železnički saobraćaj između Rakovice i Resnika normalizovan je danas u 10.25 nakon što je uključen napon u kontaktnoj mreži i iznad drugog koloseka na toj pruzi, saopštilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Na pruzi Rakovica – Resnik jutros u 7.40 prekinut je železnički saobraćaj, jer je u kontaktnoj mreži iznad oba koloseka nestao napon struje.

Od 8.07 vraćen je napon iznad jednog koloseka, pa se železnički saobraćaj između ove dve stanice odvijao otežano, samo po jednom koloseku.

„Zbog kvara na kontaktnoj mreži između Rakovice i Resnika, kasnili su vozovi beogradske gradske železnice ‘BG Voz’, kao i prema Nišu i Užicu, zbog čega se Infrastruktura železnice Srbije izvinjava putnicima i korisnicima usluga“, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Ekipe „Zelenila” na terenu zbog oborenih stabala i grana

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” nalaze se na terenu zbog velikog broja intervencija usled snega koji od noćas neprekidno pada, što je prouzrokovalo brojne slučajeve oborenih stabala i prelomljenih grana, saopšteno je iz ovog preduzeća.

„Zelenilo” je primilo više od 100 prijava koje se odnose na prelomljena stabla i grane širom Beograda. Intervencije su u toku na više lokacija i radovi će biti nastavljeni dok god bude bilo potrebe.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice, pa su ekipe „Zelenila” u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno odvijanje saobraćaja.

Jutros je u Borskoj ulicu u Rakovici došlo do pada stabla i tom prilikom su povređene dve devojčice od 13 i 16 godina. Prema informacijama iz Univerzitetske dečje klinike „Tiršova”, nakon prvog pregleda obe devojčice su dobro, ali se iz predostrožnosti sprovodi dodatna dijagnostika. Drvoredno stablo srebrnolisnog javora, koje se usled težine snega izvalilo, potpuno je bilo zdravo. U toku prošle godine ovo stablo je orezano, kao i sva stabla u drvoredu u ovoj ulici – isečene su suve grane i primenjene sve redovne mere nege.

Iako radnici „Zelenila” svakoga dana tokom cele godine obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege, sada, usled težine vlažnog i obilnog snega koji se zadržava na krošnjama stabala koja su već olistala, dolazi do preloma grana ili stabala, a ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti.

Sugrađani mogu da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Servisnom centru Grada Beograda na broj 11-0-11, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP-a „Zelenilo – Beograd” na telefon 011/2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko Gradskog centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa. „Zelenilo” moli sugrađane za strpljenje i razumevanje, piše Kurir.rs

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare