OCA IZ PAKLA ČEKA OVO U ISTRAZI! Tužilaštvo naložilo najmanje 4 stvari kako bi se dokazača krivica Uroša Pašajlića

Prvo osnovno javno tužilarotivo pokrenulo je istragu protiv Uroša Pašajlića koji je godinama zlostavljao i mučio svoiju ćerku (8) u iznajmljenom stanu na Zvezdari, a jezivi slučaj otkriven je 24. marta kada ga je njegova partnerka prijavila za nasilje, a sada je poznato koje će sve dokazne radnje biti preduzete tokom istrage.

Uroš Pašajlić je, podsetimo, uhapšen 28. marta, nakon četvorodnevnog skrivanja, a nakon saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu određen mu je jednomesečni pritvor. Njega je 24. marta partnerka prijavila za nasilje nad njom, a otkrila je i da on drži zaključanu u stanu ćerku iz prvog braka.

– U toku postupka biće ispitane oštećene i svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke – saopštili su iz tužilaštva.

I dok javnost čeka da se utvrdi ko je odgovoran za nebrigu o detetu iz Mirijeva, koje je bilo zatečeno u kadi u zaključanom kupatilu, gladno, žedno, okruženo đubretom, postavlja se pitanje kako je moguće da otac, lečeni zavisnik, dobije starateljstvo nad maloletnom ćerkom bez ikakve kontrole Centra za socijalni rad, naročito zbog toga što je upravo centar 2016. pokrenuo postupak za lišavanja roditeljskog prava majke i oca.

– Dete je na evidenciji CZSR od rođenja 2015, jer su i majka i otac bili evidentirani kao zavisnici. Dete je po rođenju smešteno u dom, a godinu dana kasnije CZSR pokreće postupak pred Prvim sudom kako bi se roditelji lišili prava roditeljstva. Međutim, sud 2018. donosi presudu kojom majku lišava tog prava, dok ocu dodeljuje starateljstvo i od tog momenta dete živi sa ocem – objašnjava izvor.

Kako su ranije saopštili iz CZSR, njihovi radnici su poslednji put su sa ocem i ćerkom imali kontakt 2020. Takođe, naveli su da nisu dobili prijave za ovu porodicu, kao i da nisu znali da dete ne pohađa školu, jer ih nadležne institucije nisu obavestile o tome, iako bi sada po pravilu devojčica trebala već da ide u drugi razred osnovne škole. Institucije koje prate da li je dete pošlo u obaveznu školu su lokalna samouprava, dom zdravlja i Ministarstvo prosvete.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare