PREDSEDNIK VUČIĆ O IZBORIMA U CG: Ne padam u euforiju kako to Srbi neretko rade, videli smo kako je to izgledalo sa Krivokapićem

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „ne pada u euforiju“ zbog rezultata izbora za predsednika Crne Gore na kojima je lider pokreta Evropa sad Jakov Milatovićpobedio dugogodišnjeg predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Vučić je ocenio da su se politike koje vode Đukanović i vlast u Beogradu „skoro u svemu razlikovale“ i da bi bilo dobro za obe države da bilateralni odnosi budu bolji.

„Ne padam u euforiju kako to Srbi neretko rade. Videli smo kako je to izgledalo sa (Zdravkom) Krivokapićem, videćemo kako će biti sa Milatovićem“, kazao je Vučić u uključenju za televiziju Pink iz Verone gde je prisustvovao sajmu vina VINITALY 2023.

Upitan za ocene da Đukanovićev poraz nagoveštava da će i sam izgubiti vlast, Vučić je rekao da ne mora da „pada sa vlasti“ već da će sam da se skloni.

„Pustite Vučića, mnogo je gore što Srbija mora da bude ta koja će non stop biti optuživana iako nizašta nije kriva. Ne postoji u Sarajevu važna ličnost koja nije podržala Đukanovića, niko nije rekao da je to radila i Priština i gotovo sve zemlje Balkana. Srbija se s druge strane, nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori već se ponašala odgovorno i korektno“, kazao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare