OVO PIŠE U PRESUDI BELIVUKOVOM ROĐAKU KOJI JE UBIO DRUGA: Zario mu nož u srce, nosio ga do bolnice, pa se pravdao da nije kriv!

Damir Ibrahimović, rođak Veljka Belivuka osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog ubistva prijatelja Ivana Trifunovića na dočeku Srpske nove godine 2021. na Novom Beogradu, a presudu je dočekao sa slobode.

Podsetimo, zločin se dogodio 14. januara pre dve godine nakon što su najbolji prijatelji bili na žurci povodom Nove godine, a iz za sada nepoznatog razloga okrivljeni je nasmrt nožem izbo Ivana nasred ulice u novobeogradskom naselju Dr Ivana Ribara, gde su oba mladića živela.

– Viši sud u Beogradu danas je objavio presudu okrivljeno Damiru Ibrahimoviću i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina za krivično delo ubistvo. Sud je uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, raniju neosuđivanost i sto je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađe punoletno lice, a od otežavajućih držanje pred sudom i negiranje izvršenja krivičnog dela – rekla je advokat Slavka Babić koja zastupa porodicu oštećenog Trifunovića.

Po rečima punomoćnika porodice oštećenog, advokata Slavke Babić, osuđujuća presuda Višeg suda je očekivana.

– Sud je utvrdio krivicu okrivljenog, a što se tiče kazne, tužilaštvo će se svakako žaliti na visinu. Porodici je najbitnije da krivac odgovara za ovo krivično delo, a nikakva kazna zatvora ne može da im nadoknadi gubitak sina – rekla je za Kurir advokatica.

Inače, Damir Ibrahimović je tokom celog postupka koji se vodio protiv njega negirao krivicu, ali i činjenicu da je prijatelju zario nož u srce. Ibrahimović je prilikom iznošenja svoje odbrane svima u sudnici delovalo kao da je napamet naučio svoju odbranu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare