ONA JE DONELA SMRTONOSNI PAKET U KAFIĆ?! Ovo je devojka osumnjičena za ubistvo ruskog blogera, kamere sve snimile: Svet ju je već upoznao po OVOM DOGAĐAJU

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu Dariju Trepovu, osumnjičenu za ubistvo ratnog izveštača Vladlena Tatarskog u eksploziji u kaficu u Sankt Peterburgu, javlja Interfaks.

Kartica sa podacima Trepove osvanula je danas u bazi podataka koje je raspisalo Ministarstvo, a iz nje se vidi da se za Trepovom, rođenom u Sankt Peterburgu 1997. godine, traga u okviru krivične istrage.

Prethodno je Interfaks, pozivajući se na obavešten izvor, javio da je Trepova privedena. Agencija navodi da se kasnije ispostavilo da su njene majka i sestra dovedene na ispitivanje, a da je ona i dalje u bekstvu.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak, a Trepova se sumnjiči da je ubila Tatarskog tako što mu je poklonila gipsanu figuricu, u kojoj je, prema preliminarnim podacima, mogla biti improvizovana eksplozivna naprava.

U eksploziji u Strit Baru u centru Sankt Peterburga poginuo je poznati bloger, ratni izveštač Vladlen Tatarski, a povređene su, prema najnovijim inofrmacijama, 32 osobe.

– Od ranije je bila poznata policiji, jer su je priveli na pacifističkom protestu 24. februara prošle godine – piše Fontanka. Ona je potom zadržana u pritvoru 10 dana, dok je njenom suprugu određen pritvor od devet dana zbog nošenja transparenta. A sada mu se izgubio trag.

Fontanka je objavila i fotografije koje je dostavio jedan od učesnika skupa na kojima se vidi mlada žena za koju se veruje da je dala statuetu Tatarskom.

U aplikaciji Telegram pojavili su se snimci na kojima se vidi kako mu osoba predaje statuetu u kafiću, ali još nije zvanično potvrđeno da li je u njoj zaista bio eksploziv.

Prema rečima očevidaca, Darja je u kafić donela statuu koja je predata blogeru, nakon čega je došlo do eksplozije.

Jedan svedok je rekao da je žena koja se predstavila kao Nastja postavljala pitanja i razmenjivala primedbe sa Tatarskim.

Svedokinja Alisa Smotrova je citirala Nastjinu izjavu da je napravila statuetu blogera, ali da su je čuvari tražili da je ostavi na vratima, sumnjajući da bi to mogla da bude bomba.

Smotrova je opisala ljude koji su u panici trčali, od kojih su neki povređeni razbijenim staklom i obliveni krvlju.

Ako je Tatarski namerno ubijen, to bi bio drugi atentat na ruskom tlu na osobu koja je povezana sa ratom u Ukrajini.

Darja Dugina, ćerka saveznika Vladimira Putina, ubijena je prošlog avgusta nakon što je eksplozivna naprava detonirala u automobilu u kojem se vozila.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare