TUGA I MUK ISPRED ŠKOLE Ruže i sveće u znak sećanja na tragično nastradalog maturanta u Pragu

Učenici porečke Srednje škole Mate Balote, njih 76 koji su bili na izletu u Pragu tokom koga je došlo do tragične pogibije njihovog 17-godišnjeg drugara, vratili su se u Poreč.

Kako se nezvanično saznaje, mladić je u petak na subotu, oko 00.30 sati, pao sa velike visine, odnosno sa petog sprata kluba u sklopu hotela.

Direktor škole Krešimir Bronić danas je razgovarao sa profesorima i vodičima koji su bili na izletu, ali pojedinosti razgovora nije želeo da iznese u javnost dok ne dobije zvanični izveštaj.

– Za sada imam samo usmene informacije o tome šta se dogodilo i dok se to ne potvrdi zvanično, ne bih davao nikakve informacije – rekao je on i dodao da je zbog tragičnog događaja angažovan tim za krizne intervencije, kao i da će učenicima i roditeljima razreda iz kojeg je stradali učenik, koji je inače bio iz Umaga, biti pružena psihološka pomoć.

Do uskršnjih praznika koji počinju u četvrtak nastava će se u porečkoj školi odvijati po uobičajenom rasporedu, koliko će to biti moguće u ovoj situaciji.

Floris Milohanić, vlasnik pulske agencije Zeatours koja je organizovala putovanje, izjavio je da su svi potreseni, ali da su uspeli da se saberu i organizuju povratak dece u Poreč.

 Svi smo u šoku jer se to za 30 godina nikad nije desilo. Nesrećan slučaj dogodio se u klubu u koji su učenici organizovano išli i koji je bio otvoren samo za njih. Ono što je bitno i što je nama važan detalj je da su profesori te večeri bili sa njima. Nisu bili prepušteni sami sebi. Znamo da kad su maturanti u pitanju dolazi do svakakvih situacija, ali odgovornost je stvarno bila na najvišem nivou. Koliko god su bili umorni i imali zahtevan dan kao i noć pre, odlučili su da idu svi zajedno sa učenicima. U klub su došli u 23 sata i nisu planirali dugo da ostanu, ali se nažalost malo iza ponoći dogodila tragedija. Ne znam kako se on našao iza te visoke ograde. Šta se u tom trenutku dogodilo nećemo, nažalost, nikada saznati – kazao je Milohanović.

Ispred ulaza u školu, upaljene su sveće i ostavljene ruže u znak sećanja na tragično stradalog mladića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare