TRAMPU NAKON PODIZANJA OPTUŽNICE RASTE POPULARNOST! Za samo 24 sata prikupio 4 miliona dolara donacija za kampanju od pristalica

Suprotno očekivanjima demokrata, bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu raste popularnost nakon podizanja optužnice u sudu na Menhetnu! Sam Tramp, koji tvrdi da je žrtva političkog lova na veštice, navodi da je u prva 24 sata nakon što je objavljeno da je podignuta optužnica protiv njega prikupio četiri miliona dolara u donacijama za predizbornu kampanju.

Ne povlači kandidaturu

On je ranije najavio da će se kandidovati za predsedničke izbore, koji se održavaju u novembru 2024, i važi za prvog kandidata Republikanske stranke. Trampovi advokati rekli su za Skaj njuz da je on „spreman za borbu“ dok se pripremaju za njegovo pojavljivanje pred sudom, koje će biti održano u utorak:

– Dobro se oseća. Otporan je i jak i, naravno da nije zadovoljan zbog vesti o podizanju optužnice. Ali spreman je za borbu. Predsednik Tramp će apsolutno nastaviti svoju kampanju za predsednika – rekla je advokatica Alina Haba.

Tramp je u obavezi da se pojavi na 15. spratu zgrade suda i biće izveden pred sudiju u istoj sudnici u kojoj je u februaru 2020. osuđen filmski producent Harvi Vajnstin zbog optužbi za silovanje i seksualni napad. Optužnica protiv Trampa, koja nije otpečaćena, ima navodno 30 tačaka.

Porno zvezda Stormi: Ne plašim ga se, videla sam ga golog!

– Ne bojim se da se suočim s njim u sudu jer sam ga videla golog. Nema šanse da će biti strašniji sa odećom na sebi. Kakav god bio ishod suđenja, on će izazvati nasilje, biće povreda i smrti. Bez obzira na to čime se bavite i koliki vam je račun u banci, odgovorni ste za ono što radite i kažete. Pravda je zadovoljena – rekla je ona.

Stormi Danijels je tokom kampanje 2016. tvrdila da je imala seks s Trampom, nakon čega joj je njegov advokat Majkl Koen isplatio 130.000 dolara za ćutanje. To nije protivzakonito, ali novac koji je isplaćen uzet je iz sredstava prikupljenih za kampanju.

Bivši diplomata Zoran Milivojević u razgovoru za Kurir kaže da su potpuno jasni motivi podizanja optužnice protiv 45. predsednika Amerike:

– Podizanje optužnice protiv Trampa će sigurno uticati na predizbornu kampanju, tu nema govora i to je potpuno jasno – kaže Milivojević i nastavlja:

– Trampu raste popularnost zato što se radi o političkim motivima demokrata da se podigne optužnica. To nije ništa novo i ništa čudno. Oni već godinama pokušavaju da ga izvedu pred sud i da time, ja bih rekao, spreče njegov ponovni povratak na mesto predsednika. Nezavisno od optužnice, očigledno je da je on prvi kandidat republikanaca za predsedničke izbore iduće godine i da ima prednost u odnosu na Desantisa. Zbog svega ovoga što je iza nas i činjenice da je Bajden stariji i da njegova politika, da tako kažem, ima podršku ispod pedeset odsto, potpuno je jasno da je ovo pokušaj da se Tramp eliminiše iz predizborne kampanje.

Naš sagovornik nije želeo da spekuliše o tome da li će Tramp i biti osuđen:

Cilj demokrata

– Ne znam da li će biti osuđen. Videćemo kako će sud da se ponaša, mi to ne možemo da znamo. Ono što je sigurno jeste namera da se Tramp izvede pred sud. Ovaj proces, pored pravne, ima i političku dimenziju i o tome se radi i sračunat je na to da se dovede u pitanje njegova kandidatura. Cilj demokrata jeste da se Tramp diskredituje politički i ovo je sad završnica tog procesa.

Prema Milivojeviću, možemo očekivati dalje podele u američkom društvu.

– Ovaj slučaj je samo potvrda velikih podela u Americi, nije to ništa novo. Duboko ulazimo već sada u predizbornu kampanju, da budemo precizni. Svega ćemo se još nagledati u kampanji.

Neće mu stavljati lisice

Bivši predsednik Sjedinjenih Država neće s lisicama u rukama biti izveden pred sud na Menhetnu, odlučeno je nakon pregovora njegovih advokata i državnog tužilaštva. Tramp će sutra iz svog odmarališta Mar-a-Lago doputovati u Njujork. Prespavaće u dupleksu u Trampovoj kuli na Petoj aveniji na Menhetnu. Oko Trampove kule je pojačana bezbednost poslednjih dana, baš kao i oko sudnice na Menhetnu. Trumpa će na sud ispratiti agenti Tajne službe, koji su zaduženi za stalnu zaštitu bivšeg predsednika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare