RAKIĆ: Najnoviji potezi Prištine izazivaju revolt kod Srba na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da će se srpski narod okupiti i protestovati ukoliko ne bude pušten na slobodu Milan Božović, koji je optužen za paljenje automobila i pucanje na kosovsku policiju.

„Voleo bih da sam danas došao ovde da govorim o ZSO i da je ona formirana i da se srpski narod na KiM oseća sigurnije i bezbednije. Nažalost, najnoviji potezi Prištine doneli su samo veliko ogorčenje, revolt i nezadovoljstvo srpskog naroda“, istakao je Rakić.

Rakić je naglasio da je nezadovoljstvo posebno izavano hapšenjem Milovana Božovića koga Priština optužuje za paljenje automobila i da je pucao na kosovsku policiju.

„Svedoci ste da se svakoga dana srpski narod suočava sa pretnjama od strane institucija i policije da će oduzimati ne samo tablice, već i vozila, odnosno privatnu imovinu na šta apsolutno nemaju pravo“, rekao je Rakić, prenosi Kurir.

Na desetine je napada na Srbe i srpsku imovinu, kaže Rakić i dodaje da nijedan od tih napada nije kažnjen.

Napominje i da je delo pripadnika KBS koji je pucao na srpsku decu prekvalifikovano, i da se sada onaj koji je to počinio tereti samo za izazivanje opšte opasnosti.

„Životi Srba na Kosovu obezvređeni su sa jedne strane, dok im se sa druge pripisuju najstrože kazne za dela koja nisu počinili. Ukoliko se nastavi represija i ukoliko se ne oslobodi uhapšeni Milan Božović mi ćemo pozvati narod na opšti otpor i usatank, jer mi represiju Aljbina Kurtija i njegovih institucija mi ne možemo da trpimo“, rekao je Rakić.

Uputio je apel i međunarodnoj zajednici da reaguje na delovanje Prištine i zaštiti srpski narod na Kosovu, kako bi se sačuvao mir koji je, kako je naveo, svima preko potreban.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare