PREDSEDNIK SRBIJE U POSETI ITALIJI: Vučić, Rama i Kovačevski u Veroni na predstavljanju vinske vizije Otvorenog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u dvodnevnoj je poseti Italiji, gde će se, u okviru inicijative za saradnju Otvoreni Balkan, sastati sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

Nakon susreta, trojica lidera posetiće Međunarodni sajam vina „VinItaly 2023“ u Veroni i sa ministrom spoljnih poslova Italije Antonijem Tajanijem obići zajednički štand na kojem će svoja vina predstaviti mnogobrojni izlagači iz zemalja članica inicijative Otvoreni Balkan.

„Otvoreni Balkan“ prvi put se seli van regiona da bi kvalitetnim vinima privukao nove posetioce u region. Na sajmu „VinItaly“, tri države promovišu Vinsku viziju „Otvorenog Balkana“ – događaj koji je u Beogradu imao premijeru prošle godine, a biće održan i ove u novembru.

Na zajedničkom štandu predstaviće se više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.

„VinItaly“ je vodeći sajam vina i alkoholnih pića posvećen vinskim kompanijama na svetskom tržištu. Tradicionalno, održava se u Veroni, svetskoj prestonici vina i ima međunarodni karakter.

Sajam je fokusiran na promovisanje odnosa između proizvođača, kupaca i zainteresovanih strana, kao i na razmenu iskustava i veština. Pripremljeni su mnogobrojni sastanci i degustacije, a u fokusu ovogodišnjeg izdanja su tri ključna pravca – biznis, internacionalizacija i pozicioniranje.

Vina na štandu Otvoreni Balkan predstaviće vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana.

Predsednik Vučić posetu Italiji nastaviće i u ponedeljak, kada je planiran obilazak našeg štanda na sajmu.

Sajam će trajati do 5. aprila.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare