Jeziva scena u Sremskim Karlovcima: „Za dlaku“ izbegnuta tragedija, jedan potez kamiondžije sprečio nesreću

Korisnike društvenih mreža iznenadilo je nepoštovanje saobraćajnih propisa u Sremskim Karlovcima, gde je u petak „za dlaku“ izbegnuta nesreća.

Naime, kako se primeti na snimku koji je objavljen na Instagram stranici 192.rs, u delu u kom se saobraćaj odvija dvosmerno, a preticanje je zabranjeno, jedan automobil pokušava da zaobiđe kolonu kamiona i time ozbiljno ugrožava bezbednost svih učesnika.

U susret mu se kretao drugi automobil pri velikoj brzini, pa da jedan od kamiona nije ostavio prostora automobilu da se vrati u svoju traku, vrlo je verovatno da bi došlo do teške nesreće.

Građani, vidno besni, komentarisali su da im je muka od ovakvih prekršaja jer baš zbog ovakvih grešaka dolazi do teških nesreća u kom ljudi gube život. Kako smatraju, ovakav incident trebalo bi da bude zeleno svetlo za oduzimanje dozvole, prenosi Telegraf.

– Postoji jedan lek. A zove se oduzimanje dozvole. Nakon godinu dana svi bi vozili po propisima i čuvali bi dozvolu. Dok to ne bude biće nam ovako – piše u jednom od komentara.

Podsetimo, prošle godine u saobraćajnim nezgodama na putevima Srbije stradale su 552 osobe, među kojima je bilo 127 mladih, a saobraćajna policija napisala je rekordan broj prekršajnih prijava.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare