BEOGRAĐANI, SPREMITE SE ZA SNEG! RHMZ izdao upozorenje za srpsku prestonicu: OVO NISTE OČEKIVALI

Ako ste pomislili da smo ulaskom u april sve bliži kontinuitetu sunčanih dana, najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda će vas razočarati. Nevereme koje je pogodilo pojedine delove Srbije u nedelju popodne, samo je uvertira za ono što meteorolozi predviđaju.

U Beogradu u ponedelјak, krajem dana, sa padom temperature kiša će preći u sneg, pa se tokom noći ka utorku i u utorak očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, navodi se u upozorenju koje je izdao RHMZ.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, u ponedelјak nas očekuje oblačno vreme praćeno kišom, na planinama sa snegom, a veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima, od 20 do 40 mm za 12 h, ponegde i više.

U nižim predelima sneg i formiranje snežnog pokrivača očekuje se u ponedelјak krajem dana i tokom noći ka utorku, kao i u utorak tokom dana visine od 10 do 20 cm, osim na severozapadu Vojvodine i u Timočkoj Krajini.

April počeo kao zima

Pljuskovi, grmljavine, vetar, sneg i u gradovima, cela Srbija pod žutim ili narandžastim meteoalarmom – to je prognoza meteorologa sedmicu pred nama. Za razliku od marta, kada smo imali temperature i do 25 stepeni, april je počeo kao da je zima! Sedmicu pred nama, tako, obeležiće veoma hladno vreme sa čestim padavinama.

Vreme će biti „opasno“, odnosno na snazi je narandžasti meteoalarm, u sledećim krajevima Srbije: Istočna (zbog kiše), Jugoistočna (kiša, sneg ili led), Jugozapadna Srbija (sneg ili led – narandžasti, za kišu žuti ), kao i na području KiM (kiša, sneg ili led).

Da vreme može da bude opasno, odnosno žuti meteoalarm, „upaljen“ je Bačkoj, Banatu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare