POBEDU NAD HRVATIMA SLAVIO JE SA TRI UZDIGNUTA PRSTA: Mirko Vučinić se prisetio čuvene utakmice i svoja TRI GOLA! 

Mirko Vučinić, nekadašnji fudbaler Sutjeske, Lečea, Juventusa i Rome prisetio se dana kada je igrao za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Bio je Mirko Vučinić (39) trostruki strelac na prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo mladih, u kojoj je reprezentacija SCG savladala Hrvatsku rezultatom 3:1 (1:1).

Nažalost, na tom EP za igrače do 21. godine je istegao ligamente kolena i propustio SP 2006. u Nemačkoj. Golove je proslavljao sa tri uzdignuta prsta na obe ruke.

– Novinari su pre utakmice gurali svoje igrače, mene niko živi nije pominjao. Ne mislim na Danka Lazovića koji je bio kapiten i lider te generacije. Pisalo se da treba da počne Purović… Čini mi se da je i Vukelja bio u nekim kombinacijama – rekao je za Mondo Mirko Vučinić i dodao:

– Uglavnom, Vučinića „niđe“. Proradio je inat, dao sam tri gola, jedan levom, jedan desnom i jedan glavom. Čuvao me je Ćorluka, ali sam te večeri bio prosto neukrotiv. To je ona sjajna ekipa Hrvatske sa Modrićem, Eduardom, Vukojevićem i ostalima koji su se kasnije proslavili i na seniorskoj sceni.

Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore nije bilo straha ni u drugoj utakmici, kada su slavili u Velikoj Gorici rezultatom 2:1.

– U revanšu nam je Eduardo brzo da gol, ali smo okrenuli golovima Ivanovića i Biševca i u velikom stilu otišli na Evropsko prvenstvo. Šteta zbog povrede koju sam zaradio već na startu završnog turnira i zbog koje sam morao da otkažem i učešće na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj – objasnio je Vučinić.

Reprezentaciju SCG činili su: Vladimir Stojković, Marko Lomić, Milan Biševac, Branislav Ivanović, Milan Stepanov, Vladislav Jovanović, Duško Tošić, Dušan Basta, Aleksandar Trišović, Nenad Milijaš, Ivan Todorović, Danko Lazović, Boško Janković, Simon Vukčević, Miloš Krasić, Mirko Vučinić, Milan Purović. Selektor je bio Dragomir Okuka.

UDARNA VEST.rs




Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare