Novak Đoković je ponovo najbolji teniser sveta: Vratio se na 1. mesto ATP liste!

Novak Đoković se vraća na prvo mesto ATP liste! Ovo je sada i zvanično nakon što je Karlos Alkaraz izgubio u polufinalu Majamija od Janika Sinera, koji je slavio sa 2:1 i ušao u finale gde ga čeka Danil Medvedev.

Znalo se i pre Majamija, da Karlos Alkaraz ostaje na prvom mestu samo u slučaju da osvoji turnir, pošto je imao malu prednost u odnosu na Đokovića, a branio je 1.000 bodova zbog titule osvojene prošle godine. Pošto gubi 640 bodova, Alkaraz sada pada ispod Novaka i imaće 380 bodova manje.

Bio je Španac u sjajnoj formi, ali je naleteo na podjednako dobro raspoloženog Italijana.

Pisali smo već i o ovom velikom rivalstvu koje se stvara između dva fenomenalna mlada igrača, koje bi moglo da obeleži narednu tenisku deceniju, a ljubitelji tenisa nisu bili razičarani njegovom novom epizodom.

Bio je ovo šesti duel Alkaraza i Sinera i sada je rezultat 3:3 u pobedama.

Prvi set je doneo velike preokrete. Siner je na startu imao prednost brejka, ali se kasnije Alkaraz vratio, pa u finišu on napravio brejk i servirao za set, ali se Italijan izvukao. Ipak, u tajbrejku je Španac bio bolji i poveo je u setovima.

Slično je bilo i nedavno u Indijan Velsu, kada su se takođe sastali. Ali, ovoga puta je Siner u nastavku meča zaigrao bolje. Nije ga deprimirao izgubljeni set, već je odmah počeo drugi set s brejkom. Ubrzo ga je izgubio, ali je u finišu drugog seta još jednom oduzeo servis rivalu i zatim odservirao za poravnanje u setovima.

I treći set je Siner počeo sa brejkom. Alkaraz je imao priliku da se vrati i izjednači na 3:3, ali je tada propustio šansu, Siner je kasnije napravio još jedan brejk i zatim sigurno obezbedio prvo finale Mastersa, a ujedno je i promenio ATP listu i doveo Novaka Đokovića ponovo na tron.

Siner je do sada osvojio sedam titula, ali će u Majamiju igrati za najveću u karijeri.

Ovom pobedom se vraća u Top 10 i izjednačio je svoj rekordni renking (9. mesto), a u slučaju da osvoji titulu u nedelju, biće na rekordnom šestom mestu od ponedeljka.

Finale Mastersa u Majamiju između Sinera i Medvedeva na programu je u nedelju od 19 časova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare