DVE NEDELJE NI TRAGA NI GLASA OD NESTALIH NA DUNAVU Potraga za trojicom mladića ne prestaje, porodica i prijatelji NE GUBE NADU

Kod Ade Huje na Dunavu oko 22.30 u subotu 18. marta prevrnuo se čamac u kome su se nalazila četiri muškarca, od kojih je jedan uspeo da ispliva na obalu. Međutim, za ostalom trojicom i dalje se traga! A od njih ni traga ni glasa!


Na Dunavu potraga za nestalim mladićima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem traje već dve nedelje, ali nažalost bez rezultata.

Tragedija se dogodila u subotu uveče kada su četvorica prijatelja odlučila da sednu u čamac tipa „Tri princeze“ i sa njim da otplove. Međutim, to veče duvala je košava koja je pravila velike talase koji su bili kobni i koji su čamac, prema rečima muškarca koji je uspeo da se spasi, podigli pa poklopili i napunili vodom. Trojica prijatelja ostala su da se drže za njega i dozivaju pomoć, dok je jedan odlučio da dopliva do obale što je i uspeo.

„Čamac je bio nestabilan“

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je tada za „Blic“ da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

– Ovde je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Došao je i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu levom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Košava je jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost – ispričao je u prvim danima potrege Grbić.

Nestali muškarac neplivač

Kako saznaje „Blic“, muškarac koji je bio neplivač je Nenad Trivković (35). Prema nezvaničnim saznanjima, on je u trenutku kada se čamac prevrnuo imao prsluk za spasavanje koji je potom skinuo i dao prijateljima Milošu Markoviću i Milanu Nikoliću da se drže za njega kako bi ostali da plutaju na vodi.

Prema rečima Sofije, supruge nestalog Miloša, oni smatraju da prijatelji nisu hteli da ostave Trivkovića koji nije znao da pliva.

– Oni su se prevrnuli iz čamca u vodu uveče. Ne znamo u koliko sati, da li je 8, 9, 10 uveče. Oni su ostali da se drže za brod. Mi mislimo da je neplivač imao prsluk, da se možda uspaničio. Oni nisu odmah krenuli da plivaju za ovim drugarom, verovatno zato što nisu hteli da ostave neplivača tu, jer on možda nije hteo da se odvoji od čamca i dalje se gubi svaki trag – kaže supruga nestalog Miloša.

Podsetimo, Mane K. (37) jedini je uspeo da ispliva na obalu nakon što se u subotu na Dunavu prevrnuo čamac usled jake košave i talasa. Za njegovim prijateljima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem već četvrti dan traje potraga.

On je prema rečima očevidaca, bio izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

– Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću – kaže očevidac.

Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa reke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare