ČAČANSKI HIRURUZI: PACIJENT NAS OKLEVETAO! Nije mu uskraćena pomoć, pregledalo ga je 5 specijalista, operacija nije bila potrebna! 

Kolektiv hirurgije Opšte bolnice Čačak oglasio se nakon što je Kurir 23. marta objavio tvrdnje Vladimira Mijailovića (40) iz Čačka da mu je uskraćena zdravstvena pomoć i da je ogorčen postupanjem zaposlenih.

Lekari ističu da je on svojim netačnim izjavama ugrozio ugled kako ustanove tako i njihovog odeljenja.

– Obaveštavamo da se pacijent V.M. (40) javljao u OB Čačak u periodu od 13.03. do 25.03.2023. i da je u više navrata rađena adekvatna dijagnostika, ultrazvuk abdomena i laboratorijski nalazi, da je u istom periodupregledan u više navrata od pet različitih specijalista opšte hirurgijeNikada nije bilo indikacija za hospitalizaciju ili hitno hirurško lečenje navedenog pacijenta. Pacijent se javljao zbog dobijanja analgetika, a pregledima je isključen hirurški razlog njegovih tegoba. Evidentno je da pacijent ima kalkulozu žučne kese (kamenje u žučnoj kesi), ali ne postoje medicinske indikacije za hitnu operaciju – navode čačanski hirurzi.

Podsetimo, Mijailović se javio redakciji Kurira tvrdeći da je za 24 sata četiri puta odlazio u bolnicu pod nesnosnim bolovima zbog napada pokrenutog kamena u žuči i da su ga vraćali kući, a kad je, kako je rekao, iz očaja podviknuo navodno mu je zaprećeno da će biti pozvana policija.

– Molio sam da nešto preduzmu jer je sva prilika da se mora obaviti operacija – rekao nam je i priložio gomilu medicinske dokumentacije koja potvrđuje da ima kamenje u žučnoj kesi, međutim, nigde nije napisano da ima akutno stanje koje zahteva hitnu operaciju.

Upravi čačanske Opšte bolnice Kurir je tada uputio pitanja povodom iznetih Mijailovićevih navoda. Rečeno nam je da „ako ima bilo kakvih propusta i nezadovoljstva pacijent može da se zvanično obrati pravnoj službi i da ako mu nije dobro može da dođe odmah na pregled u Urgentno da se ponovo pregleda“, što smo i objavili.

Sada se oglasio i kolektiv hirurgije koji je objasnio zbog čega nije bilo potrebe za operacijom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare