VUČIĆ OBILAZI RAŠKI OKRUGU Posetu počeo u Novom Pazaru: Predstoji nam jedno od NAJTEŽIH proleća, situacija u svetu složenija nego što se misli 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Novi Pazar odakle je započeo posetu Raškom okrugu. On je u ovom gradu ozvaničio početak radova na rekonstrukciji i dogradnji opšte bolnice.

Pedsednika Srbije su dočekali, između ostalih, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i delegacija grada, ministarka zdravlja Danica Grujičić, kao i veliki broj građana.

Vučić je rako da će u rekonstrukciju Opšte bolnice biti uloženo 64 miliona evra i ona će, kako je rekao, prerasti u kliničko bolnički centar.

– Ovde ulažemo 44 miliona evra samo u ovaj objekat, plus još najmanje 20 miliona u opremu. Ukupno 64 miliona, da imate u vidu, to je sedam ili osam miliona više nego što je uloženo u KBC Niš – rekao je on, i naglasio da nije došao u Novi Pazar da se dodvori, jer zna da će srca Bošnjaka teško osvojiti, već da pokaže poštovanje i rezultate.

On je rekao da će ova bolnica biti preimenovana u KBC i naglasio da će dobiti dozvolu za to pre otvaranja.

– Došao sam da pokažem nešto važnije od svega toga, a to su rezultati i ono šta će neko moći da ostavi kada prođe mandat – istakao je Vučić.

On je prvo uputio izvinjenje Bošnjacima i muslimanima što u vreme Ramazanskog posta organizuju ovu manifestaciju, ali da želi da se posao završi što je moguće pre i svima njima poručio „Ramazan šerif mubarek olsun“.

Dodao je da je veoma ponosan kada ovde vidi zajedno muftiju i igumana, jer „samo u miru i poštovanju, razumevanju i prihvatanju toga kao naše prednosti, možemo da napredujemo“.

Novac za rekonstrukciju džamije

Vučić je podsetio da je posle mnogo decenija asfaltiran put do Sopoćana, i dodao da će biti uložino i u motel i u sam manastir još 50 miliona.

– Uložićemo i 50 miliona u velelepnu Altun Alem džamiju kojom se ponosimo, bez obzira koje vere bili – rekao je Vučić i dodao:

„Danas sam kao što sam nedavno odnosio i mali lični prilog za Sopoćane ako mi muftija dozovoli ostavio bih i za Altun Alem džamiju. Važno je da predsednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u zemlji žive i da su svi jednaki – kazao je Vučić.

„Velika nervoza u svetu“

Povodom rata u Ukrajini, Vučić je rekao da je situacija u svetu mnogo komplikovanija nego što se to misli, kao i da predstoji jedno od najtežih proleća u političkom, ali i vojnom smislu.

On je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše to što je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Belorusiju, ali i da bi postavljanje nuklearnog oružja u Belorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

– Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite, onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežiih proleća ne samo u političkom već i vojničkom smislu – rekao je Vučić.

Istakao je da bi u toj sitauciji Srbija trebalo sebe da gleda i čuva, dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima i dodatnim ulaganajima i rastom BDP.

– Da to pokušamo, da to bude naš odgovor – poručio je Vučić.

Bolnica u Novom Pazaru

Projekat će biti realizovan u dve faze. U prvoj biće građena zgrada Odeljenja za psihijatriju i novi hirurški blok, a postojeći će biti rekonstruisan. Takođe, biće građena i internistička zgrada kao i nove zgrade dečijeg i infektivnog odeljenja.

U drugoj fazi projekta biće potpuno rekonstruisan Dom zdravlja.

Vučić će potom obići seosko turističko domaćinstvo „Toplina duše“ u Raški, a na kraju posete Raškom okrugu obratiće se građanima u Sportskom centru „Ibar“ u Kraljevu.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare