RADOVI ŠIROM BEOGRADA: SVE DETALJNO Od danas se jedna centrala ulica zatvara za saobraćaj, a evo gde su sve radovi i do kada traju 

Širom Beograda u toku su radovi na velikom broju saobraćajnica. Pojedine su potpuno zatvorene, a u nekima se saobraćaj odvija, ali otežano i uz gužve, jer su pojedine trake zatvorene zbog radova. I neke linije javnog prevoza su izmenjene.


Od ključnih saobraćajnica gde su radovi u toku su: Brankov most, Bulevar despota Stefana, Višnjička ulica i Blagoja Parovića na Banovom brdu. Ove ulice nisu zatvorene za saobraćaj dok su radovi u toku, ali to neće biti slučaj sa Francuskom ulicom, koja se od večeras potpuno zatvara jednim svojim delom.

Međutim, kada se pogleda interaktivna mapa na sajtu Sekretarijata za saobraćaj, vidi se da je čitav Beograd, najviše širi centar grada grada, sav u trouglovima koji označavaju mesto izvođenja radova.

Donosimo vam spisak svih ključnih radova, kao i to do kada će trajati, kako biste ih izbegli, ukoliko je to moguće, i tako zaobišli gužve i nervozu u saobraćaju.

Deo Francuske ulica od danas se zatvara za saobraćaj

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Francuska ulica, od Ulice Gospodar Jevremove do Ulice Braće Jugović, od danas od 22 časa do 03. aprila do 04 časa.

Bulevar despota Stefana

Ulica nije zatvorena za saobraćaj, ali je zatvorena po jedna traka u oba pravca, dok se na ostalima izvode radovi. Brojne linije gradskog prevoza koje prolaze Bulevarom despota Stefana saobraćaju uobičajeno, dakle bez izmena. Završetak radova planiran je za 5. april. Ovde pročitajte više o radovima u Bulevaru despota Stefana.

Brankov most

I na Brankovom mostu saobraćaj nije obustavljen, već se paralelno izvode i radovi, ali samo vikendom i noću, kako bi se izbegle gužve, s obzirom na to da je ovaj most ključna veza Novog Beograda i užeg centra grada. Za potrebe izvođenja radova povremeno će se postavljati privremena saobraćajna signalizacija u krajnjim levim trakama u oba smera, saopšteno je iz Gradske uprave. Radi popravka noseće konstrukcije mosta, a završetak radova planiran je za 25. maj.

Višnjička ulica

I u Višnjičkoj ulici radovi nisu uslovili zatvaranje kompletne saobraćajnice, već leve trake u oba pravca, tako da se saobraćaj odvija, ali uz prilično velike gužve, kako radnim danima, tako i vikendom, s obzirom na to da se tu nalazi i veliki tržni centar. Ovde nije došlo do izmena u trasama linija gradskog prevoza, odnosno svi autobusi saobraćaju uobičajeno. Kraj radova planiran je za 7. april.

Vojvode Dovezenjskog

U Ulici Vojvode Dovezenjskog na Zvezdari izvodiće se radovi na kanalizacionoj mreži. U ovom delu saobraćaj će se odvijati bez izmena u trasama linija gradskog prevoza, a radovi se izvode od Vojvode Dovezenskog, Bulevara kralja Aleksandra pa sve do Aradske i Hektorovićeve ulice.

U Ulici Blagoja Parovića na Banovom brdu od danas pa do 13. aprila izvodiće se radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže. Ovde se ne obustavlja kompletan saobraćaj, ali autobusi na liniji 23 i 53 menjaju trasu.

Radovi u Bulevaru kralja Aleksandra i na Smederevskom putu

Zbog izgradnje toplovodne mreže od 29. marta do 15. aprila izvode se radovi u delu Bulevara kralja Aleksandra, odnosno na samom početku Smederevskog puta. U ovom delu došlo je do promena u radu linija javnog prevoza duž Bulevara kralja Aleksandra – Smederevski put, na delu od Smederevskog puta 29z do Bulevara kralja Aleksandra 640–642 (benzinska stanica). Radovi će se izvoditi do 19. aprila. Zbog ovoga je došlo i do izmena u radu linija gradskog prevoza, a detalje o tome pročitajte na ovom linku.

Bulevar Milutina Milankovića i Bulevar Umetnosti

Radovi su i na Novom Beogradu. Što se tiče onih u Bulevaru Milutina Milankovića, oni će trajati do 30. maja, a i ova saobraćajnica nije zatvorena dok se radovi izvode. Radovi se izvode i u Bulevaru Umetnosti gde se ne obustavlja kompletan saobraćaj. U ovom delu radovi su u Bloku 68 sa prelaskom ulice Jurija Gagarina i duž ulice Đorđa Stanojevića, Milutina Milankovića i Bulevara Umetnosti.

Radovi u blizini Bulevara oslobođenja

I u blizini Bulevara oslobođenja u Lepeničkoj ulici izvode se radovi, ali saobraćaj u ovom delu nije obustavljen. Izgradnja objekta u ovoj ulici, koja je počela 20. februara, trajaće do 30. juna. Radovi se izvode i u Ulici Koste Jovanovića i u Milovana Marinkovića gde će doći i do izmene režima saobraćaja.

Ugao Hilandarske i Jelene Ćetković

Radovi se izvode i na uglu Hilandarske i Ulice Jelene Ćetković. Ovde nije došlo do izmena u trasama linija gradskog prevoza.

Radovi u Cetinjskoj ulici

Radovi se izvode i u Ulici Stojana Protića na uglu sa Podgoričkom. Radovi će trajati sve do 25. aprila, a saobraćaj u ovom delu neće biti obustavljen.

Kada se pogleda mapa radova, vidi se da je bukvalno ceo Beograd, a naročito širi centar grada u radovima, koji će ugčavnom trajati do kraja aprila ili sredine maja.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare