PENZIONER PUTOVAO IZ NEMAČKE U BUGARSKU, U TORBI KRIO PRAVO BOGATSTVO: Rekao da nema ništa da prijavi, sve su mu oduzeli

Carinici su 30. marta 2023. godine na graničnom prelazu Vrška Čuka, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao penzioner (65), saopštila je Carina, prenosi Kurir.

Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u njegovoj torbi pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 belih i 3 crna dijamanta. Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri sa početka dvadesetog veka iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica.

Carina podseća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare