„SRBIJI SU VIŠE NEGO IKADA POTREBNI MUDROST I JEDINSTVO“ Predsednik Vučić čestitao Zoranu Kneževiću izbor za predsednika SANU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku dr Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti(SANU).

„Čestitam Vam na izboru za predsednika SANU, uz želje da ovu izuzetnu, tešku i odgovornu dužnost obavljate na tragu dobre tradicije koju su slavom ovenčali neki od velikana našeg roda, poput Pančića i Cvijića, Novakovića i Medakovića. Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju: da izađemo kao pobednici u borbi za razvijenu, mirnu, stabilnu, jaku i uspešnu državu. Vaše iskustvo i ugled, kao i zalaganje za slobodu mišljenja i racionalnost u diskursu, neophodni su činilac napretka na putu sveobuhvatnog preporoda naše zemlje, ne samo ekonomskog, već i obrazovnog, duhovnog i kulturnog. Moderna istorija bremenita je nevoljama i svakovrsnim izazovima. Građani naše zemlje sa pouzdanjem gledaju u glavne institucije države, s pravom tražeći mudro rukovođenje na svim poljima, koje će nas nepogrešivo voditi ka ostvarenju onih vizija i ciljeva koje dugo nismo uspevali ni da dostignemo, ni da ostvarimo“, naveo je Vučić.

Upravo zbog toga, istakao je predsednik Srbije, Srpska akademija nauka i umetnosti dospeva u žižu pažnje svih slobodno mislećih ljudi i patriota koji se bore za dostojanstvo i napredak Srbije, a koji će, uveren sam, naći i snagu i inspiraciju u Vašem rukovodstvu.

– Još jednom Vam čestitam na izboru, sa nadom da ćemo svi zajedno iz ovog teškog istorijskog trenutka izaći još jači i mudriji, kako bi preci bili ponosni na nas, a potomci zahvalni za dela koja će ostati iza nas – navodi se u čestitki predsednika Vučića novom presedniku SANU dr Zoranu Kneževiću, prenosi Kurir čestitku u celosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare