NE ZNAJU KAKO DA SE OBRAČUNAJU SA MNOM, PA MORAJU DA ME ZATVORE! Vučićević na B92: Kažu da sam lažirao sve ovo, doneo sam dokaz… JA MORAM U ZATVOR ZBOG PRAVA I PRAVDE!  

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostujući u emisiji „Fokus“ na B92 govorio je o presudi koju je dobio nakon suđenja sa Jugoslavom Ćosićem i zatvorskoj kazni koju mora da odsluži.

– Mi smo na sudu činjenično dokazali da je Jugoslav Ćosić šiptarski plaćenik, međutim, sudije su presudile da je uprkos dokazima Ćosić doživeo psihičku patnju i bol, iako sam ja njemu na Tviteru napisao, ne u novinama. Hvala Veljku Laliću, prijatno me čovek iznenadio, i drugim glavnim urednicima, sa Pinka, Hepija i vašem gospodinu Karadžiću. Hvala kolegama na podršci. Ovi koji navijaju da ja što pre odem u zatvor, poručujem da može mečka da zaigra i pred njihovim vratima. Kažu, kada su došli po komšiju sa šestog sprata, ćutao sam, neće mene. Kada su došli po komšiju sa petog, ćutao sam, a kada su došli po mene već je bilo kasno – rekao je glavni i odgovorni urednik Informera

On kaže da ne postoji mogućnost, kao što pojedinci spekulišu, da se zatvorska kazna zameni novčanom.

– Kažu da sam ja lažirao sve ovo, doneo sam i dokaz. Ovde nigde ne piše da ja mogu svoju zatvorsku kaznu da zamenim novčanom. Ovde lepo piše da, ukoliko ne dođem u ponedeljak sam u Okružni zatvor, biću uhapšen, a onda ću da platim troškove policajaca i marice koji su došli po mene. Ovaj nalog, za sve ove godine navodne Vučićeve diktature nije dobio niko od njih, dobio sam ga ja, ja koji potpuno iskreno, ponosno i bez ikakve zadrške podržavam tu politiku predsednika Vučića. Mislim da sam zato i dobio ovaj papir. To su neki centri moći koji mi se svete upravo zbog toga. U redu, idem ja u zatvor, samo pitam, ko će još da ide u zatvor. Ja moram u zatvor, imam šestoro dece, njima nije drago što ću u zatvor. Ni mojoj ženi ni mojoj sestri. Ja moram u zatvor zbog prava i pravde, zbog toga što se borim za nezavisno sudstvo. Ne znaju kako da se obračunaju sa mnom, pa hoće da me zatvore. Ja sam mali novinar iz Železnika, ali ne rade oni ovo samo meni, po ovom scenariju planiraju da zatvaraju i državne funkcionere – pitao je Vučićević.

Glavni urednik Informera govorio je i o drugoj presudi koja će uskoro biti donesena, a odnosi se na suđenje sa novinarkom N1 Žaklinom Tatalović. Vučićević je naveo i druge primere u kojima je javno odgovarao raznim „ludacima“ koji su mu svašta govorili. Po tim presudama za suđenja koja još nisu završena, glavnog urednika Informera čeka čak godinu dana zatvora. 

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare