Биљана Алексић на челу ПУПС Барајево

„Општински одбор Барајева је у знаку жена. Овде у Барајеву женска мрежа ПУПС – а долази до пуног изражаја. Врата ПУПС – а у општини али и месним одборима су широм отворена. Само заједно ћемо моћи да указујемо на оне праве животне проблеме и да их решавамо у интересу бољитка свих грађана”, изјавио је потпредседник ПУПС – Солидарност и правда и председник Посланичке групе ПУПС – Солидарност и правда Стефан Кркобабић данас на изборној скупштини општинског одбора Барајево. 

У препуној сали у присуству бројних гостију за председницу Општинског одбора Барајево изабрана јеБиљана Алексић, а за потпредседнице Јованка Цветковић, Викторија Марковић и Милина Благојевић.

„ Окупили смо се да радимо. Ту смо за све оне којима је помоћ потребна – за најстарије, али и за оне најмлађе. Ово је средина у којој се добро знамо и знамо шта нам ваља чинити. Када је потребна помоћ људима она треба да стигне брзо и да буде примерена, а овај одбор чине жене и ми смо спремне на акцију“, изјавила је новоизабранапредседница Општинског одбора Барајево.

Гост скупа био је председник општине Барајево Слободан Бата Адамовић.

На скупу је поручено да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега. 

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села, али и не тако мали број оних у градским срединама и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинствима.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општинског одбора, чланови Надзорног одбора и дисциплинске комисије, као и секретар.

Скупу су присуствовали потпредседница ПУПС – а и председница Градске организације пензионера Београда Ружица Белановић, чланица Извршног одбора и координаторка Женске мреже ПУПС-а Мира Јовановић,као и чланови ИО Драган Тешић и Дарко Божић.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare