Ubice iz Albanije zapalile „rendž rover“ ukraden na Kosovu i uništile sve dokaze: Policija ima samo jedan trag

Forenzičari su ispitali sve dokaze iz zapaljenog „rendž rovera“, koji su koristili napadači koji su u noći između nedelje i ponedeljka izveli oružani napad na televiziju Top Channel u Tirani i tom prilikom ubili jednu osobu.

U vozilu, koje je pre više godina ukradeno na Kosovu, policija nije pronašla nijedan otisak prsta, ali mediji pišu da ipak imaju trag koji bi mogao da ih odvede do ubica.

Policija je potvrdila da su u vozilu pronađena dva kalašnjikova, iz kojih je ispaljeno ukupuno 26 metaka, ali veruju da ovo oružje nije korišćeno ni u jednom drugom zločinu.

S druge strane, kako navode, u vozilu nisu pronašli nijedan otisak prsta, koji bi mogao da im otkrije ko su napadači na zgradu televizije. Forenzičari su ispitali i deo nagorele registracione tablice sa vozila, ali ni tu nisu pronašli dokaze koji bi mogli da ih dovedu do ubica. Sumnja se da su prilikom paljenja, a potom i gašenja požara na vozilu doveli do toga da apsolutno svi dokazi budu uništeni.

Ipak, mediji pišu da su forenzičari pronašli dokaze na čauri koju su pronašli u vozilu, a nadaju se da će DNK test moći policiju da dovedu do ubica.

Ukoliko se DNK test ne poklopi sa DNK forenzičara koji su učestvovali u pretrazi vozila, nalazi će biti poslati Europolu, gde će biti upoređeni sa njihovom bazom podataka, prenosi Top Channel.

Policija je juče ponudila nagradu u iznosu od 100.000 evra svakome ko bi mogao da pruži bilo kakve korisne informacije o napadačima. Do sada se nekoliko ljudi obratilo policiji, koja sad ispituje njihove navode.

Tokom istrage pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera, a prve analize govore da su napadači dobro poznavali teren i da je napad bio unapred osmišljen.

Takođe, ustanovljeno je da je na zgradu televizije ispaljeno 26 metaka, 20 iz jednog AK-47, šest iz drugog. Jedan metak pogodio je čuvara Pal Kola (60), koji je preminuo od zadobijenih poveda.

Policija je rekla da je u izvršenje ovog krivičnog dela uloženo više hiljada evra, te da je korišćeno vozilo koje je ukradeno pre tri godine, kao i tablice koje su ukradene pre oko tri meseca.

„Rendž rover“ kojim su napadači došli do zgrade televizije, a potom koristili da pobegnu sa lica mesta u vlasništvu je lica koje ima stano prebivalište na Kosovu. Vozilo je ukradeno 10. jula 2020. Kamere jednog hotela u Taleu snimile su dve osobe sa kapuljačama kako sa parkinga odvoze vozilo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare