TERORU NAD SRBIMA SE MORA STATI NA KRAJ! Analitičari sumnjaju da će Kurtijev režim prestati sa pritiscima! EU SE NE OGLAŠAVA

Dijalog Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača biće nastavljen u utorak, 4. aprila u Briselu.

Sastanak Petra Petkovića i Besnika Bisljimija biće prvi susret u okviru dijaloga pod okriljem EU otkako su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u Ohridu postigli dogovor o Implementacionom aneksu tog sporazuma.

A na na Kosovu i Metohiji uhapšen je još jedan Srbin. Sinoć oko 18 časova na prelazu Jarinje dogodilo se hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana Jovanovića pod nerazjašnjenim okolnostima.

Teror nad Srbima na KiM komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inženjrstva iz Centra za društvenu stabilnost i Bojan Borovčanin, predsednik Udruženja nacionalna inteligencija NIT.

– Ja imam 40 godina. Od kada sam naučio da čitam, pišem i razmišljam svojom glavom, davno pre ratnih sukoba na Balkanu uvek je na delu bio teror nad našim stanovništvom na Kosovu i Metohiji. Ceo moj životni vek slušam o ovome. O ubistvima, silovanjima, pljačkanjima koji se počinjavaju nad srpskim stanovništvom. Tome se mora stati na kraj. Zaštita našeg naroda dole treba da bude glavna tačka u svim predstojećim pregovorima, pa i u Briselu – rekao je Borovčanin.

Obrknežev je izrazio bojazan da je ovo još jedan u nizu događaja terora nad srpskim stanovništvom koji će se verovatno nastaviti.

– Mi imamo s jedne strane pregovarački proces koji traje već godinama, a s druge strane stalni teror od strane Aljbina Kurtija. Setite se Dejana Pantića, Slađe Trajkovića i td. Ovo što se juče desilo sa Miljanom Jovanovićem je još samo jedan događaj u nizu, koji će se nažalost verovatno nastaviti.

– Čudi me što EU i dalje ne reaguje. Ako hoćemo da vodimo pregovore, moramo imati neke izjave. Iz dana u dan se događaju nemilice, a nešto i ne dospeva u javnost. Ovo ne vodi normalizaciji odnosa između Srba i Albanaca. Decenijama jedna strana doživljava nemile događaje i sve to trpi u vremenima koje prolaze – kaže Obrknežev.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare