Real slavio derbiju i POMOGAO PARTIZANU! Fener pao u Madridu, sve je otvoreno pred gostovanje „kraljeva“ u Areni

Ekipa Čuš Matea nastavlja da igra sjajnu košarku u tekućoj sezoni elitnog evropskog takmičenja, pošto je danas u Vizink centru pao turski velikan.

Real Madrid došao je do treće uzastopne pobede u Evroligi, pošto je na domaćem terenu savladao ekipu Fenerbahčea rezultatom 90:75, piše Kurir.

Na taj način, „kraljevi“ su najavili gostovanje u Beogradu, gde će se za samo dva dana u Areni sastati sa ekipom Partizana.

A da su Džanan Musa i saigrači učinili veliku uslugu crno-belima govori činjenica da pred poslednja tri kola Fenerbahče ima samo pobedu više od Partizana, uz prilično nezgodan raspored, te u domenu teorije još uvek postoji šansa da ih „parni valjak“ ostavi iza sebe na tabeli.

Što se tiče samog meča, madridski klub je u drugom poluvremenu uspeo da potvrdi prednost koju je stekao u prvom, te da na kraju upiše prilično ubedljivu pobedu u utakmici koja je važila za jedan od derbija 31. runde.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Džanan Musa, koji je sa 16 poena ponovo bio predvodnik ekipe Čuš Matea, dok su ga sa po 11 poena na svom kontu pratili Adam Hanga i Vinsen Poirije. Dvocifren je bio još Mario Hezonja sa deset poena na svom kontu.

Sa druge strane, Najdžel Hejs je sa 17 poena bio najefikasniji pojedinac na meču, a kod ekipe Dimitrisa Itudisa dvocifreni su bili još samo Nik Kalates sa 12 i Marko Gudurić sa deset poena.

Apsolutnu ulogu favorita potvrdila je ekipa Olimpijakosa, koja je više nego ubedljivo uspela da na svom parketu slavi protiv ekipe Asvela – 81:55.

Francuzi su uspeli da u drugoj deonici dođu do određenog priključka, te da na poluvreme odu sa minusom od osam poena, ali su crveno-beli iz Pireja u trećoj deonici rešili pitanje pobednika.

Ponovo su kod Olimpijakosa poeni bili ravnomerno raspodeljeni, pa su najefikasniji pojedinci, sa po 11 poena, bili Tomas Vokap i Šakil Mekisik, dok je sa poenom manje dvocifren bio još samo Kostas Papanikolau.

Sa druge strane, kod Asvela glavnu reč je vodio Retin Obasoan sa 12 poena na svom kontu, a pratio ga je Aleks Tajus, koji je dodao dva manje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare