2. APRILA CELA CRNA GORA DOBIJA, A ĐUKANOVIĆ GUBI! Milatović: To je klatno koje će ovog puta prevagnuti u korist građana

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori biće održan 2. aprila, a predsednički kandidat pokreta „Evropa sad“ Jakov Milatović poručio je da će se taj dan „slaviti kao dan zlatne slobode“, dok je kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović istakao da u novom mandatu želi da ostvari da građani imaju prosečnu platu stanovnika EU.

Milatović je rekao da „2. aprila cela Crna Gora dobija, a Đukanović gubi“, prenosi RTCG.

„To je klatno koje će ovog puta prevagnuti u korist građana”, rekao je Milatović na konvenciji u Herceg Novom, prenosi Kurir.

Pozivajući građanke i građane da u što većem broju izađu na birališta Milatović je istakao da ovo nije pobeda Jakova Milatovića, već svih onih koji žele dobro zemlji.

“Svaki glas je važan i svaki glas će jednako doprineti da već jednom vidimo leđa čoveku koji je svih ovih godina pod izgovorom patriotizma radio za ličnu i porodičnu korist i nikako za dobro Crne Gore. Zato, slavićemo 2. april kao dan zlatne slobode”, zaključio je Milatović.

Đukanović je ocenio da je rast plata i penzija neophodan, ali iz realnih izvora, a ne iz kredita.

“Ako obećavate ljudima da će ceo vek živeti iz kredita postavlja se pitanje ima li dovoljno ludih koji će davati kredite da biste vi mogli neodgovorno trošiti. I za razliku od neodgovornih mi smo odgovorni ljudi, četrnaest godina smo upravljali ekonomijom ove zemlje. Bilo je to vreme kada je ekonomija išla vrlo dinamično napred, vreme u kojem smo udvostručili plate i udvostručili penzije”, poručio je Đukanović građanima Nikšića.

Đukanović je podvukao da Crna Gora može biti samo građanska država ili je nema, te da onog trenutka kad se napravi greška i krene za bilo kojim nacionalizmom, veći i moćniji iz njenog okruženje će raskomadati Crnu Goru.

„Imperativ je da moramo da očuvamo građansku državu Crnu Goru. Kičma građanske države Crne Gore je DPS i to se pokazalo tokom burnih trideset godina od devedesetih na ovamo. Kada nemate kičmu u Vladi, onda nažalost vaša državna politika počinje da leluja iz jednoga u drugi ugao. I nažalost vrlo često služi više interesima drugih nego interesima svoje zemlje i svojih ljudi”, rekao je Đukanović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare