KADA OVO ČUJU MILIONI NAORUŽANIH AMERIKANACA… Bajden sprema STROGU ZABRANU jurišnih pušaka, republikanci pod VELIKIM pritiskom! „Koliko još dece treba da pogine…“ 

Nakon pucnjave u školi u gradu Nešvilu, država Tenesi i pogibije šest osoba, među njima troje dece, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja.

– Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje – rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters. 

Napadač iz Nešvila je 28-godišnja godišnja žena koja je juče, pre nego što je likvidirana, upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila je policija. S obzirom na to da

Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci, usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

– Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja – zapitala se tokom brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare